Fethiye'de taksiciler bayramda umduğunu bulamadı Altunkaynak, 'İşler durgun'

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla birçok yerli ve yabancı misafirin tercihi Fethiye oldu. Bayram tatilinin bahar ayına denk gelmesinden ötürü ise taksici esnafı Ayhan Altunkaynak beklenen yoğunluğun olmadığını belirtti.

  • 1267

Ramazan Bayramı çerçevesindeki 9 gün olarak ilan edilen resmi tatilde şehir değiştiren binlerce vatandaşın tatil tercihi Fethiye oldu. Uzun yolun ardından vatandaşların en sık kullandığı ulaşım araçlarından birisi olan taksiler, bu bayramda eskisi kadar tercih edilmedi. Sebebini ise yaz sezonunun tam anlamıyla açılmadığı olduğunu söyleyen taksici esnafı Ayhan Altunkaynak, yaklaşık 2 hafta sonra işlerin daha iyi olacağını söyledi.

“İşler şuan için durgun”
Taksici esnafı Ayhan Altunkaynak, “İşler şuan için durgun, yaz sezonunun açılmasını bekliyorum. Sanırım 15-20 gün içinde hareketlilik başlar ve işler yoğunlaşır. Bu sene ise kışın durgun geçti. Yazdan ise güzel beklentilerimiz var. İnşallah bu sene işler iyi olur. Akaryakıt konusuna gelirsek, mazot 40 liranın üzerinde. Taksimetreye Mayıs ayı gibi zam bekleniyor. Bakım ve çeşitli giderler çok pahalandı. İndi bindi şuan 100 lira, ortalama yüzde 30 zam yapılması bekleniyor. Teşekkür ederim, herkese iyi bayramlar”
 

Bakmadan Geçme