Fethiye'de salgın tekrar artışa geçti

Fethiye'de koronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ettiği öğrenildi. Vaka sayıları geçtiğimiz günlerde ciddi anlamda düşüşe geçmişken, tekrar vaka sayılarında artış görüldüğü belirtildi.  

  • 5712
Fethiye'de salgın tekrar artışa geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı verilerine göre düzenlenen Fethiye’nin risk haritasında, ilçe genelinde oluşan kırmızı ve turuncu renk dikkat çekerken, haritada bölge bölge kırmızı alanların arttığı görüntülendi. Bilim Kurulu Üyeleri ve uzmanların tüm uyarılarına rağmen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesi yüzünden pandeminin Fethiye’de de artış gösterdiği kaydedildi. 

Pek çok vatandaşın çeşitli şikayetleri nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü ve hastanelere yaptıkları başvurularda yapılan testlerin sonuçlarının pozitif çıkması, tedbirlerin arttırılması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Fethiye’de Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz aylarda 20’nin altına düşen hasta sayısı da artışa geçti. Hastanede korona virüsten tedavi gören hasta sayısı 13’ü yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 55 kişi tedavi görüyor. Yetkililer hemen her gün 10’un yeni vakanın oluştuğunu, vatandaşların tedbirleri aksatmaması gerektiğini belirtirken, Fethiye ve bölgesinde mutasyona uğramış korona salgını ile karşılaşılmadığını ifade ettiler. 

Bakmadan Geçme