Fethiye'de kapsayıcı turizm atağı: Mavibilet.com ile güç birliği
Dünya Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk ve beraberindeki heyet, Mavibilet.com'u ziyaret ederek hayata geçirilmesi planlanan kapsayıcı turizm ve erişilebilir yaşam projesinin detaylarını paylaştı. Öztürk, konuşmasında Türkiye'nin küresel ölçekte 'kapsayıcı turizm üssü' olabileceğini vurguladı.
Birleşmiş Milletler’de tanıtım hedefi
Projenin yalnızca yerel bir çalışma olmadığını vurgulayan Öztürk, uluslararası boyuta da dikkat çekerek, “Biz bu çalışmaları 9-11 Haziran’da Birleşmiş Milletler’de Engelli Hakları Sözleşmesi’ne taraf devletlerin 19. toplantısında bir yan etkinlikle 200’den fazla devlete tanıtacağız. Bu projenin yasal karşılığı da BM Engelli Hakları Sözleşmesi’nin 9, 18 ve 19. maddeleridir. Dolayısıyla bu çalışma sadece yerel değil, evrensel bir modeldir” şeklinde konuştu.
Erişilebilir güzergah sistemine de değinen Öztürk, günlük yaşamdan örnekler vererek,“Bir otelde kalıp hiçbir yere gidememek gerçek bir yaşam değildir. AVM’ye, bankaya, restorana, parka, denize ulaşamayan bir insan turizmden nasıl faydalanabilir? Biz diyoruz ki erişilebilir güzergahlarla tüm engelleri kaldıracağız. Hem burada yaşayan insanlar hayata katılacak hem de burası dünyaya açılacak” dedi.
-
Fethiye
-
Mavibiletcom
-
güçbirliği
-
Dünya Engelliler Vakfı kurucusu Necdet Öztürk
-
kapsayıcı turizm ve erişilebilir yaşam projesi
Bakmadan Geçme