Fethiye'de Hıdırellez Coşkuyla Kutlanıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Türk kültür coğrafyasında baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Muhacirler Derneği'nin düzenlemiş olduğu Aksazlar Koyu'nda yapılan müzikli şenlik ile kutlanıyor.

  • 631

Fethiye'de Hıdırellez Coşkuyla Kutlanıyor

Baharın müjdecisi olarak birçok farklı coğrafyada yüzyıllardır kutlanan Hıdırellez, bu yıl da tüm Türk coğrafyasında büyük bir coşkuyla karşılandı. Muğla’nın Fethiye ilçesinde de Hıdırellez, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Muhacirler Derneği’nin düzenlemiş oldukları şenlik ile kutlanıyor. Fethiye’de bulunan Aksazlar Koyu’nda saat 12.00’da başlayan Hıdırellez Şenliği’nde sanatçılar Mustafa Selçukoğlu, Gürkan Girgin ve Emre Övek sahne alırken müzisyenleri dinlemeye gelen vatandaşlar şenliğin tadını doyasıya çıkarıyor. Aksazlar’da gerçekleşen Hıdırellez Şenliği, akşam saatlerinde son bulacak. Fethiye Muhacirler Derneği Başkanı Başkanı Murat Kocatepe, açıklamalarda bulundu.

Fethiye'de Hıdırellez Coşkuyla Kutlanıyor

Fethiye Muhacirler Derneği Başkanı Başkanı Murat Kocatepe yaptığı açıklamada, “İnşallah ülkemiz adına bolluk ve bereketin çok olduğu bir yıl geçiririz. Biz de üç yıl önce bu göreve layık görüldük. Bizlere inanan bizlerle yürüyecek arkadaşlarla yola çıktık. Öncelikli vizyonumuz arkadaşlarla birlikte yardıma muhtaç olan veya söyleyemeyen her vatandaşımız için kapı kapı dolaşarak maddi manevi her konuda yarasına merhem olmaya çalıştık. Tabi ki buradaki en büyük pay siz değerli üyelerimizi ve bizleri takip eden dostlarımızın sayesinde olmuştur. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik asla taraf turan ayrımcı olmadık hiçbir zaman tek başıma karar almadım. Yönetim kurulunun çoğunluğu ne dediyse onu yaptık tabi ki onursal  başkanımız babam Salih Kocatepe’nin dernek kurucumuzun izinden ve bilgisinden çok faydalandık başkanlığım boyunca bayramda çocuk giydirmek erzak ihtiyacı iş imkanı ve sizlerin de katkılarıyla yüzyılın felaketi olan depremde depremzedelere yardım göndererek sevgili üyelerimiz bizler hiç kimsenin ayak izlerini takip etmedik inandığımız ve yapabileceğimiz işlere yöneldik bunun sonucunda 600 üye sayısına yaklaştık. Ayrıca bize çok yardımcı olan değerli kardeşlerimize ve buraya gelen tüm misafirlerime çok teşekkür ediyorum. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza Fethiye Belediye Başkanımıza ve değerli kültür müdürümüz Halime Ok’a ve sponsor olan balık pazarındaki Necati Bölükbaşı, Deniz Can Başaran ve diğer arkadaşlarına bize destek verdikleri için her zaman yanımızda oldukları için çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme