- Haberler
- Kültür Sanat
- Fethiye'de Hekimden Sanata Uzanan Yolculuk: Osman Kurtuluş'un 'Portreler' Sergisi Açıldı
Fethiye'de Hekimden Sanata Uzanan Yolculuk: Osman Kurtuluş'un 'Portreler' Sergisi Açıldı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Osman Kurtuluş'un hazırladığı 'Portreler' isimli kişisel resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Fethiye Kültür Evi'nde açılan sergide kuru boya ve yağlı boya teknikleriyle hazırlanan eserler büyük ilgi gördü.
Çocukluktan Gelen Çizim Tutkusu Sergiye Dönüştü
Resimle bağının çocukluk yıllarına dayandığını anlatan Osman Kurtuluş, meslek yaşamı boyunca çizimle iç içe olduğunu söyledi.
Kurtuluş, “Çocukluğumdan beri çizerim. Meslek hayatım boyunca ameliyatları çizerek anlatmayı çok sevdim. Tıbbi kitaplara çizimler yaptım. Her boş kaldığım zamanda çizerdim. Ceyhun İrgil’in teşvikiyle bu çalışmaları biraz daha sistemli hale getirdik ve bir sergi açma fikri ortaya çıktı” dedi. İlk başlarda kullandığı malzemeler ve teknikler konusunda araştırmalar yaptığını belirten Kurtuluş, zamanla kendi tarzını oluşturduğunu ifade etti.
Resim yapmayı yaşamının bir parçası olarak gördüğünü söyleyen Kurtuluş, “Ben resmi herhalde ölünceye kadar yapacağım. Hekimlik belli bir yaştan sonra zorlaşıyor ama resim üretmeye devam edeceğim. İnşallah ilerleyen yıllarda yeni sergiler de açarız” diye konuştu.
Bakmadan Geçme