Fethiye'de gerçek tehlike, motor kullanırken ölen çocuklar

Fethiye'de geçtiğimiz son birkaç ayda 18 yaş altındaki birçok genç geçirdiği motor kazasında hayatını kaybetti. 

  • 713

Sokaklarda ve ana halterlerde motosiklet kullanan 18 yaş altı, 13, 17 yaş aralığındaki çocuklar trafiği ve kendilerini tehlikeye atmaya devam ediyor. Trafikte yürekleri ağızlara getirecek birçok hata yapan bu çocukların sonu ise acı bitiyor. 

Fethiye’de geçtiğimiz ay yalnızca 3 çocuk geçirdiği motor kazasında hayatlarını kaybetti. Genç çocuklar 18 yaşını doldurmadan hayata gözlerini yummak zorunda kaldı. Yaşanan kazalar Fethiye halkını hem yasa boğup hem de tedirgin etti. Süleyman Avcı adındaki Fethiyeli vatandaş, “Ben şöyle söyleyeyim yıllarca motor üzerinde yaşadım, Türkiye turlarında devamlı dolaştım durdum. Benim gördüğüm şu 5 yıldan beri Fethiye’de yaşanılmaz, motor kullanılmaz bir hale geldi. Şehir çok fazla kalabalıklaştı, insanlar çoğaldı. Arabalı motorluyu, motorlu arabalıyı tanımamaya başladı” dedi. 

Aileleri önlemek lazım!
Süleyman Avcı, Fethiye okullar bölgesinde 14 yaşındaki çocukların altlarında motor olduğunu ve bunun tehlikeli olduğunu söyleyerek şöyle konuştu;  Vallahi bu işe önlem almak için önce okullardan başlamaları lazım bu gün okul bölümü dediğimiz Değirmenbaşı var ben görüyorum 15 yaşında 14 yaşındaki çocuklar bilmiyorum ama aileleri tarafından bir şekilde motor alınıyor. Öncelikle bu bölgedeki gençleri durdurmak gerekiyor. Çocukları motor istiyor diye ailelerin motor alamaması gerekiyor. Bu çocuklar ailelerinden motor bile çalıyorlar, bunun önüne nasıl geçilir bilmiyorum ancak yasal olarak bir şeylerin yapılması gerekiyor.”

Polis ekipleri Fethiye’de birçok yeri ve bölgeyi denetim altında tutuyor, 18 yaş altındaki çocuk ise kaçak yollardan motor kullanmaya devam ediyor. Polis ekipleri yakaladıkları çocukların altlarından motorlarını alıp motor sahiplerine ceza kesiyor. Kesilen maddi cezalar ise bu gençleri ve ailelerini caydırmaya yetmiyor. 

Bakmadan Geçme