• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'de emeklilerin sesine kulak verin! Uysal, 'Torunum eve geldiğinde harçlık vermemek için kaçıyorum!'

Fethiye'de emeklilerin sesine kulak verin! Uysal, 'Torunum eve geldiğinde harçlık vermemek için kaçıyorum!'

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

  • 837

Ocak 2024'te SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmış, memur emekli maaşlarıyla eşitlenerek en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükseltilmişti. Fethiye’de yaşayan emekliler Kadri Macar ile Ramazan Uysal, 10 bin liralık emekli maaşını değerlendiren açıklamalarda bulundu. Durum epey bir içler acısı..

“BEN 8 YILDIR AYNI TİŞÖRTÜ GİYMEK ZORUNDA KALIYORUM”
Fethiye’de yaşayan Kadri Macar, 10 bin liralık emekli maaşını değerlendirdi. Macar yaptığı açıklamada “10 bin lira emekli maaşı alıyorum. Bir kira 15-20 bin lira, emekli maaşının 20 binin altında olmaması lazım. Şu anda bir çay bahçesi olmasaydı çay içecek durumumuz yoktu, simit yiyecek durumumuz yoktu. Ev kiraları da yüksek 10 bin lirayla bir emeklinin geçinmesi mümkün değil. Şu, 8 yıllık tişörtü giyiyorum 8 yıllık bu, 8 yıldır ben bunu giymek zorunda kalıyorum, mümkünatı yok yetmiyor para. O milletvekili o bakan gelsin 1 ay emekli maaşı ile geçinsin 10 bin lira ile nasıl geçiniliyor bakalım. Kendi vatandaşını emeklinin yerine koysun yani bir emekli maaşıyla ne şekil yaşayacağını. Bir pazara gidiyorsun boş dönüyorsun akşamları gidip oradaki çöpe dökülen malzemeleri emekli topluyor. Kesinlikle 20 binin altı kurtarmıyor o da kurtarmıyor yani bu şartlarda o da kurtarmıyor çünkü onu veriyor arkasından %100 zam geliyor. Geçen sene bir simit ne kadar şimdi bir simit ne kadar, geçen sene içtiğin bir çay ne kadar şimdi ne kadar. Yani herkes isyanlardadır” dedi.

“TORUNUM EVE GELDİĞİNDE HARÇLIK VERMEMEK İÇİN KAÇIYORUM’
Emekli Ramazan Uysal’ın yaptığı açıklama ise durumun gerçekten içler acısı olduğunu gösteriyor. “Bende emekliyim ek iş yapıyorum gece bekçilik yapıyorum. Çamköy’de oturuyorum eğer seralardan yardımı Alim Başkan göndermese geçinmemiz zor. Çayı bırak kahvaltı dahi yapmadık bu şekilde.. Tek evde kirada duruyorum 10 bin lira kira. Zaten maaşımız bu kadar hiç olmadı asgari ücretin üstünde olması gerek. 5 yaşında torunum var geldiğinde kaçıyorum evden harçlık vermemek için. Bir toruna bir kantinden el kadar şey 50 lira 5 tane toruna sen versen sen hesapla yani bildiğin gibi değiliz. Çamköy’de köy kısımlarında oturmasam domatesi patlıcanı kabağı oradan buradan alırsak vay halimize. Pazara uğrayamıyoruz zaten. 20 binden aşağı olmamalı zaten kurban kesemeyeceğiz milletin bir yemeği falan olursa et yemeğini öyle görüyoruz başka türlü et yemeği bile göremiyoruz…”

Bakmadan Geçme