Fethiye'de emeklilerin isyanı: 'Adalet istiyoruz'
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'de de emeklilerin geçim sıkıntısı her geçen gün derinleşiyor. Emekliler prim gün sayısı ve maaş adaletsizliğinden şikayet ederken, yapılam zamların yetersiz kaldığını dile getiriyor. Aynı işyerinden emekli olanlar arasında büyük maaş farkları olduğunu belirten emekliler adalet istiyor.
Emekli Ayhan Işık, uzun yıllar çalışarak 9 bin 600 gün prim ödediğini belirtti. Ancak aynı şirkette kendisinden sonra emekli olan arkadaşlarının, kendi maaşının iki katını aldığını söyleyerek tepkisini dile getirdi. Işık, “9 bin 600 gün prim ödemişim. Aynı şirkette benden sonra emekli olan arkadaşlar, benim maaşımın iki katını alıyormuş. Bu adaletsiz bir durum. Nasıl düzelecek, işin içinden nasıl çıkılacak bilmiyorum” dedi.
Prim günü düşük olan emeklilerle arasındaki maaş farkının da azaldığını belirten Işık, “3 bin 600 gün prim ödemiş asgari ücretle geçinen biri de bana yaklaşmakta. Bu da ayrı bir sorun. Bunların düzeltilmesi lazım” diye konuştu. Yıl sonuna yaklaşırken maaşlara yapılacak olası zamlardan da umutsuz olduğunu belirten Işık,“Eskiden sekiz tane çeyrek altın alabiliyordum, şimdi üç tane zor alıyorum. Hatta bazen alamıyorum bile. O kadar berbat bir durum var” ifadelerini kullandı.
-
Fethiye
-
emeklilerin isyanı
-
geçim sıkıntısı
-
prim gün sayısı
-
maaş adaletsizliği
-
Ayhan Işık
-
Ahmet Çimen
Bakmadan Geçme