Fethiye'de döviz bürosundan kritik piyasa yorumu: 'Her an her şey olabilir'
Fethiye Tufanlar Dimaş Döviz yetkilisi Savaş Şiret, haftanın ilk işlem gününde döviz kurlarındaki yükselişin sürdüğünü belirterek, NATO Zirvesi'nin piyasalara sınırlı bir hareketlilik getirdiğini ancak kurdaki yükselişin tek nedeninin zirve olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Döviz piyasaları yeni haftaya yükselişle başlarken, yatırımcıların gözü hem uluslararası gelişmelere, hem de yurt içi ekonomik gündeme çevrildi. Tufanlar Dimaş Döviz yetkilisi Savaş Şiret, haftanın ilk işlem gününde döviz piyasalarında yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Şiret, dolar, euro ve İngiliz sterlininin haftaya değer kazanarak başladığını ifade ederek, "Döviz kurlarında haftanın ilk gününde yukarı yönlü bir seyir görüyoruz. Dolar, euro ve pound tarafında yükseliş devam ediyor" dedi.
Altın piyasasına da değinen Şiret, fiyatlarda sınırlı bir hareketlilik yaşandığını belirterek, "Altında küçük çaplı bir kıpırdama var. Ancak genel görünümde her zaman olduğu gibi aşağı ve yukarı yönlü dalgalı hareketini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.
NATO Zirvesi'nin piyasalara etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şiret, zirvenin başlangıcı ve sonrasında dolarda sınırlı bir yükseliş gözlendiğini söyledi. Şiret, "Dolardaki hareketliliğin NATO Zirvesi'nden mi yoksa yurt içi piyasa dinamiklerinden mi kaynaklandığını net olarak söylemek mümkün değil. Her iki etken de fiyatlamalarda rol oynuyor olabilir" diye konuştu.
Türkiye ekonomisinde belirsizliklerin sürdüğüne dikkat çeken Savaş Şiret, piyasalarda kısa vadeli tahmin yapmanın güç olduğunu belirterek, "Türkiye'de piyasalarda her an yeni bir gelişme yaşanabiliyor. Bu nedenle hafta içerisinde sürpriz bir hareket olur mu sorusuna kesin bir yanıt vermek zor. Ekonomide ve döviz piyasasında her an farklı gelişmeler yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu.
-
fethiye
-
döviz
-
dolar
-
euro
-
sterlin
-
savaş şiret
-
tufanlar dimaş döviz
-
kur yükselişi
-
ekonomi
-
piyasa değerlendirmesi
Bakmadan Geçme