Fethiye'de çocuklarda menenjit uyarısı: Çocuklarda hızla ilerleyebilen tehlike
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Çevik, son günlerde artan menenjit vakası endişeleri üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Menenjitin özellikle meningokok bakterisine bağlı türünün çocuklarda hızlı ilerlediğini vurgulayan Çevik, hastalığın erken belirtilerinin çoğu zaman grip ile karıştırılabildiğini söyledi.
Daha önce aşı yaptırmamış çocuklar ve yetişkinler için de uygulama imkanı bulunduğunu söyleyen Çevik, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların da aşılanabileceğini ifade etti.
Güvenli ve etkili bir aşı
Aşıların güvenli olduğuna dikkat çeken Çevik, yalnızca B tipi aşı sonrası hafif ateş görülebileceğini, bunun da basit ateş düşürücülerle kontrol altına alınabildiğini söyledi. Menenjitin ölüm ve kalıcı sakatlık riski yüksek bir hastalık olduğunun altını çizen Çevik, “Bu riski almaya gerek yok. Gelişmiş ülkelerde rutin olarak uygulanan bir aşıdır ve oldukça güvenlidir” dedi.
Bakmadan Geçme