- Haberler
- Sağlık
- Fethiye'de çocuk sahibi olmak için gittiği hastanede öğrendiği kanseri erken teşhisle yendi
Fethiye'de çocuk sahibi olmak için gittiği hastanede öğrendiği kanseri erken teşhisle yendi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde özlemini duyduğu çocuk sahibi olmak için gittiği kontrollerde yumurtalık kanseri olduğunu öğrenen 33 yaşındaki Dilan Gözen, erken teşhis sayesinde hastalığını yenerek sağlığına kavuştu. Eşiyle ilçedeki bir kamu kurumunda çalışan Gözen, bir yıl önce çocuk sahibi olmaya karar vererek kontrol için kadın doğum polikliniğine gitti.
Yapılan tetkiklerde Gözen'in yumurtalıklarında kist olduğu tespit edildi. Gözen'in kadın hastalıkları içinde en sık görülenlerden ve halk arasında "çikolata kisti" olarak bilinen "endometriozis" olarak tahmin edilen hastalığının yumurtalık kanseri olduğu belirlendi.
Hastalığın erken evresinde konulan teşhisin ardından tedavisine başlanan Gözen'in yaşının genç olması ve çocuk istemesi nedeniyle ilk ameliyatında alınan tümör patolojiye gönderildi.
WhatsApp İhbar Hattı
0530 898 92 56
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Bakmadan Geçme
FTSO'dan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na hayırlı olsun ziyareti
MUSKİ’den Yatağan Gökgedik Mahallesi’ne yeni sondaj kuyusu
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden DMD Hastası Minik Göktuğ’a Destek
Menteşe’de kaybolan kadından acı haber
Fethiye Cuma Pazarı’nda 'Sarımsak' altınla yarışıyor: Kilosu 250 Lira
Muğla'da üreticilere yeni destekleme modelleri anlatıldı