- Haberler
- Güncel
- Fethiye'de ATM Kullanıcıları Yeni Uygulamayı Destekliyor: ATM'lerde Yeni Güvenlik Adımı
Fethiye'de ATM Kullanıcıları Yeni Uygulamayı Destekliyor: ATM'lerde Yeni Güvenlik Adımı
Türkiye genelinde ATM kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir güvenlik uygulaması yarından itibaren hayata geçiyor. Bankacılık sektöründen edinilen bilgilere göre, daha önce mobil bankacılıkta uygulanan '6 ayda bir şifre yenileme' zorunluluğu, artık ATM işlemleri için de geçerli olacak.

Bankalar, dijital dolandırıcılıkla mücadele kapsamında güvenlik önlemlerini artırmaya devam ediyor. Mobil şube ve internet bankacılığı platformlarında zaten zorunlu olan şifre yenileme kuralı, ATM’lerde de kullanıcıların karşısına çıkacak. Şifresini son 6 ayda güncellemeyen kişiler, kartlarını ATM’ye taktıklarında işlem yapmadan önce yeni bir şifre belirlemek zorunda kalacak.
Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, yeni sistem kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor. Buna göre, yeni şifrenin son üç şifreyle aynı olmaması şartı getiriliyor. Bu adım, sık tekrarlanan ya da kolay tahmin edilen şifrelerin kullanımını engellemeyi amaçlıyor.
Bakmadan Geçme





