Fethiye'de 23 Nisan'da 'Milli Egemenlik' vurgusu: CHP'den sert mesajlar
Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı, hem de güncel siyasi gelişmelere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunuldu. İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu'nun okuduğu açıklamada, 'milli egemenlik', 'demokrasi' ve 'çocukların güvenliği' ön plana çıktı.
Çocuklar artık güvende değil
Basın açıklamasında çocukların yaşam koşullarına ilişkin çarpıcı veriler de paylaşıldı. Açıklamada, çocukların eşit, özgür ve güvenli olmadığı vurgulanarak, “Bugün ise çocuklarımız eşit değil; özgür değil ve en önemlisi ne evde ne sokakta ne de okulda güvende. Sadece 1 yılda 1.538 çocuğumuzu dışsal yaralanma ve zehirlenme nedeniyle kaybettik. 2025 yılında en az 94, son 10 yılda 836 çocuk işçi çalışırken hayatını kaybetti” ifadelerine yer verildi.
Okullarda yaşanan olaylar tek tek sıralandı
İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, son dönemde yaşanan okul saldırılarına da açıklamada detaylı şekilde yer vererek, “14 Nisan’da Şanlıurfa’da okula düzenlenen saldırıda 16 kişi yaralandı. 15 Nisan’da Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıda 1 öğretmen ve 9 öğrenci hayatını kaybetti, 13 çocuk yaralandı. 18 Nisan’da Diyarbakır’da okul bahçesinde paratoner olmaması nedeniyle iki çocuk hayatını kaybetti, biri ağır yaralandı” dedi ve hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.