• Haberler
  • Siyaset
  • Fethiye'de 2027 Yılına Kadar Şiddetli Bir Deprem Olabilir

Fethiye'de 2027 Yılına Kadar Şiddetli Bir Deprem Olabilir

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında, CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Belediye Meclis üyesi adayları ve bazı partililerle birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

  • 922

İlk olarak Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odası’nı ziyaret eden Alim Karaca, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar başkan olarak seçilmesi halinde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odası yetkilileri “ilçede en son büyük depremin 1957 yılında yaşandığını, bilimsel veriler ışığında, Fethiye’de deprem periyotunun 50 – 70 yıl arasında olduğunu,  buna göre Fethiye bölgesinde 2027 yılına kadar şiddetli bir depremin beklenebileceğini ve herkesin buna göre önlem alması gerektiğini” ifade ettiler.

Alim Karaca; “bir deprem ülkesi olan Türkiye’de depremlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olunması için hem devlete, hem belediyelere, hem de yurttaşlara önemli görevler düştüğünü, 31 Mart seçimlerinden sonra Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odası ile de bir işbirliği protokolü imzalamayı arzuladıklarını ” belirtti.

Bakmadan Geçme