• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye Darboğaz Mevkii'ne İskele Projesi İçin Resmi Süreç Başladı

Fethiye Darboğaz Mevkii'ne İskele Projesi İçin Resmi Süreç Başladı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Kaya Mahallesi Darboğaz Mevkii'nde, Kıyı Yönetim ve Çevre Koruma A.Ş. tarafından hayata geçirilecek tekne bağlama amaçlı iskele projesi için resmi süreç başlatıldı.

Şirket, 24.217,32 m² büyüklüğündeki Deniz Hududu Tahdidi Alanı (DHTA) içerisinde planlanan iskele alanını 30 yıl süreyle kullanma hakkı elde edebilmek için T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile 13 Mayıs 2025 tarihli ve 15483 yevmiye numaralı 1 yıllık Ön İzin Sözleşmesi imzaladı.

Sözleşme kapsamında imar planı çalışmaları başlatılırken, proje alanında Deniz Sondajlı Etüt Raporu, Osinografi ve Batimetri çalışmalarının yapılacağı açıklandı.

Ayrıca, Kıyı Yönetim ve Çevre Koruma A.Ş. tarafından Fethiye Kaymakamlığı’na gönderilen resmi yazıda, söz konusu etüt ve izin süreçlerine ilişkin gerekli onayların verilmesi talep edildi.
 

WhatsApp İhbar Hattı
0530 898 92 56
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Yorumlar 7
Esant 02 Ekim 2025 19:18

Halkın denize girebileceği bir yer daha gitti. Bu karardan vazgeçin

Ahmet 01 Ekim 2025 22:25

Fethiyenin en temiz bölgelerinden biri.Yazik olur. Resmen tekneler insandan daha degerli.En temiz yerlerden birinde insanlarin denize girip eglenmesi degil de teknelerin baglanması tercih ediliyor.Çok yazık.

Oguler 01 Ekim 2025 17:40

Bu sene yasak diye ilan edildi yangın için şimdi belli oldu niye yasakladıkları

Axel Mengü 01 Ekim 2025 16:08

İskeleniz batsın!

Can 30 Eylül 2025 20:53

Gitti güzelim yer

İblis 30 Eylül 2025 17:39

O kadar dedik yapmayın"hiç kimsenin bilmediği yer"diye yapılan dijital yayınlarla işin içine ettiler güzelim bakir yeri bugün iskele yarın otel geçmiş olsun darboğaz severler

Erol 30 Eylül 2025 13:42

Çökün Çökün kıyı koruma adına vatandaş larin gidebildiği her yere Çökün

Bakmadan Geçme

Gerçek Fethiye Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!