FETHİYE BELEDİYESİ'NDEN FOTO-KAPANLI ÖNLEM

Fethiye'de Fethiye Belediyesi tarafından foto-kapan çevre temizlik dönemine geçiliyor. Çöp konteynırları boşken konteynır etrafına çöp atan, piknik alanlarında, sahillerde, yeşil alanlarda çevre kirliliği yaratan kişiler için foto-kapan devreye girecek. Çevreyi kirletenler bu sistem ile tespit edilerek, cezalandırılacak.

  • 1393
FETHİYE BELEDİYESİ'NDEN FOTO-KAPANLI ÖNLEM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Fethiye Belediyesi tarafından foto-kapan çevre temizlik dönemine geçiliyor. Çöp konteynırları boşken konteynır etrafına çöp atan, piknik alanlarında, sahillerde, yeşil alanlarda çevre kirliliği yaratan kişiler için foto-kapan devreye girecek. Çevreyi kirletenler bu sistem ile tespit edilerek, cezalandırılacak.
Geçmiş yıllara kıyasla daha fazla personel ile çalışan Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu defa da foto-kapan'lı mücadele dönemini başlattı. Boş çöp kutularının hemen dibine çöp bırakılması, yerlere gelişigüzel atıklar atılması, doğa harikası yerlerin kirli bırakılması nedeniyle bu konuda daha etkili mücadele yöntemleri araştıran Belediye ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarına foto-kapanların kurulumlarını tamamladı.
Fethiye genelinde yaklaşık 6bin çöp kutusu olduğunu belirten Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar, “Bizler temizliği en üst seviyede yapmaya gayret ediyoruz. Ancak boş çöp kovasının yanına çöp bırakmak nedir? 5 metre ötesinde çöp kovası dururken, bazı sorumsuz ya da kötü niyetli kişilerin yaptıkları kabul edilemez. Fethiye'de yaşayan yurttaşlarımızı ya da burada tatil yapan turistleri çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi.
Fethiye genelinde birçok noktaya kurulan foto-kapan uygulamasıyla etrafa çöp atanlara, piknik alanlarına çöpleri gelişigüzel bırakanlara ve çöp kutuları boş olması rağmen çöplerini yere atanlara idarî para cezası uygulanacak. Toplam 900 civarında personeli bulunan Fethiye Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde 300 personel görev yapıyor.
 

Bakmadan Geçme