Fethiye Belediye Başkanı Karaca'dan Kayabaşı Mevkiine Güneş Enerjisi Tarlası

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, klasikleşen pazar ziyaretlerine devam ediyor. Alim Karaca bu defa her Cumartesi günü Pazaryeri mahallesinde kurulan Güneş Enerjisi Sistemli (GES) kapalı Pazar alanını ziyaret ederek, pazar esnafının ve alışveriş yapmaya gelen yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

  • 1200

Karaca'dan Kayabaşı Mevkiine Güneş Enerjisi

Beraberinde bazı yeni dönem Belediye Meclis üyesi adayları ve Pazaryeri mahalle muhtarı Elyas Akkuş olduğu halde tezgahları dolaşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, esnafın sorunlarını dinleyip, yurttaşlar ile sohbet etti.

Karaca'dan Kayabaşı Mevkiine Güneş Enerjisi

Ziyaret esnasında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “Göreve geldiğimizde Cumartesi pazarı adeta kaderine terk edilmiş durumdaydı. Burası her yağmurdan sonra balçık deryası oluyordu. Hem esnafımız için, hem de halkımız için burada alışveriş yapmak adeta bir eziyetti. Ama her yağış sonrası çamur içinde kalan pazar alanını güneş enerjisiyle elektrik üretecek şekilde projelendirdik. Üstü Güneş Enerjisi Sistemi ile kapatılan proje sayesinde Fethiye Belediyesi, Türkiye’de bu tarz modern bir projeyi hayata geçiren ender belediyeler arasına girdi. Bu projeyle bugüne kadar yaklaşık 6 milyon TL tasarruf sağladık. Buradan yaklaşık 5000 konutun tüketeceği elektrik enerjisi üretiliyor.” dedi.

Karaca'dan Kayabaşı Mevkiine Güneş Enerjisi

Fethiye Işıl Işıl Olacak 
Ziyaret sırasında bir yurttaş “son 5 yılda Fethiye’nin altyapısında ve yollarında ciddi bir gelişme gözlemlediğini, ancak şehir aydınlatmasının hala turistik bir merkeze yakışmadığını” söyledi. 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yurttaşın eleştirisine cevaben; “Fethiye’nin en prestijli bölgelerindeki yollardan başlayarak, çağdaş kent aydınlatma sistemleri yapılması yönünde projelerinin hazır olduğunu” söyledi. Alim Karaca; “ilçemizin estetiğine yeni bir boyut kazandıracak olan LED aydınlatma sistemleri projesini hazırladık. Finans için de 5 yılı ödemesiz olmak üzere Avrupa Birliği’nden 25 yıl vadeli kredi desteği bulduk. 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra bu projemizi uygulamaya koyacağız ve Fethiye’yi ışıl ışıl yapacağız” dedi.

Karaca'dan Kayabaşı Mevkiine Güneş Enerjisi

Kayabaşı Mevkiine Güneş Enerjisi Tarlası  
Çevreyi koruduklarını belirten Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’den yeni dönem adayı Alim Karaca; “Pazaryeri mahallesinde halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir pazar alanı inşa ettik. Pazar alanının çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirerek ilçemizin geleceğini korumak adına önemli bir adım attık. Bu paneller sayesinde elektrik ürettik. 4 kişilik bir ailenin, 1 aylık ortalama elektrik tüketimini 250 kilowatt olarak baz alırsak, 5000’e yakın konutun tüketeceği elektrik enerjisine eşit. Önümüzdeki süreçte de Fethiye için büyük güneş enerjisi santralları kurmayı hedefliyoruz. Bu sayede, hem belediyemizin bütçesini, hem de Fethiye’mizin doğasını koruyacağız” ifadelerini kullandı.

  Alim Karaca; “önümüzdeki süreçte Fethiye’nin enerji sıkıntısı yaşamaması için gerçekçi projelerimiz var. Kayabaşı mevkiinde geniş bir arazide güneş enerjisi tarlası kurmayı planlıyoruz. Buradan üretilecek enerjiden elde edeceğimiz geliri, hem şehri aydınlatmada, hem de belediyenin elektrikli araçları için bir kaynak olarak kullanacağız” dedi.

Bakmadan Geçme