FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA'DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

  • 969
FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA'DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Atatürk ilkelerine ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve lâik bir toplum hedefine ulaşmak için çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca mesajında şunları belirtti: “Bugün çok önemli, çok değerli bir günü kutluyoruz. Geleceğimiz üzerinde en önemli unsur öğretmenlerimizdir. Gerek üzerine titrediğimiz çocuklarımız için, gerekse ülkemizin aydınlık yarınları için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Karşılığı aslında madden ölçülemeyecek kadar saygın ve kutsal olan, sevgi, şefkat ve özveri gerektiren bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz, sadece evlatlarımızı değil, tüm yarınlarımızı biçimlendiriyorlar.  Ulus ve devlet olarak bugünlere ulaşmamızda en büyük pay, koşullar ne olursa olsun görev anlayışından, Atatürkçü düşünceden ödün vermeksizin yurdumuzun en ücra köşesinde bile büyük özveri ile çalışan, aydınlanma meşalesini yorulmadan taşıyan eğitimcilerimizindir. Evlatlarımızı cumhuriyetin kazanımlarıyla tanıştıran, günümüzün zor koşulları altında da çalışma isteklerini yitirmeyen öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplumsal bağlarımızı güçlendirmiş, etik değerlerimizin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmişlerdir. Şüphesiz ki güzel ülkemiz; her köşesinde sabırla ve fedakârca görev yapan bu eşsiz eğitim kahramanlarının omuzları üzerinde yükselmiştir. 
Cumhuriyet öğretmenlerinin, dün olduğu gibi, bugün de, gelecekte de, evlatlarımıza cumhuriyetin değerini bilmelerini, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmamalarını öğreteceklerine inanıyoruz. Tüm öğretmenlerimizin üstlendikleri görevin bilinciyle özveri ve gururla çalışmalarını sürdüreceklerinden, sorumluluklarını baskılardan etkilenmeden yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz. Gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimsel düşünceyi anlatan, çocuklarımızın gelişmelerine katkı veren, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi insanı ayrıcalıklı kılan değerleri benimsemelerini sağlayan tüm öğretmenlerimize saygı ve gönül borcu duyuyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bu eşsiz mirası bırakan tüm kahramanlarımızı, görevleri başında şehit olan olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu kutsal mesleğin onurlu temsilcilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yarınlarımızın güneşi sevgili evlatlarımızı emanet ettiğimiz, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme