FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84.yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

  • 1102
FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca mesajında; “84 sene önce ebediyete uğurladığımız kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geniş vizyonu, derin analiz gücü, askeri dehası, vatan sevgisi ve demokrat kişiliği ile sadece bizlerin değil, aynı zamanda tüm dünyanın takdirini kazanan, imkansızlıklara boyun eğmeyen kararlı tutumuyla Türk halkını, bağımsız Türkiye ideali doğrultusunda zaferlere ulaştırmış büyük bir liderdi. 
Düşüncelerini, ilkelerini, devrimciliğini, Türk insanına, çocuklara, doğaya, bilime, spora ve sanata verdiği değeri sevdiğimiz, yeri geldiğinde ise salıncakta sallanmasını, dans etmesini, denizde yüzmesini, neşeli bir insan olmasını benimsediğimiz, dünya çocuklarına bir bayram armağan eden, savaştığı yabancı askerlerin annelerinin bile gönlünü alan, bugün dahi pek çok ülkede kendisine ait saygı anıtları, ismi verilen parklar, caddeler, okullar bulunan eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü çok özlüyoruz.
Bugün büyük Türk ulusu olarak bize düşen görev; büyük bedeller ödenerek kurulan cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak, güzel ülkemizi Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler düzeyine ulaştırmak üzere birlik ve beraberlik içinde, var gücümüzle çalışmaktır. 
Ülkemizin kaderini değiştiren, devrimleriyle tarih yazan, koca bir ülkeyi yeniden ayağa kaldıran, Türkiye’yi laik ve demokratik cumhuriyet ile tanıştıran, kadınları temel haklarına kavuşturan, çocuklara eğitimle aydınlanabildikleri bir gelecek sunan, köylüye ‘efendi’ diyen, toplum yaşamından, haklardan, insandan yana ne varsa yüce Türk ulusuna sunmuş olan büyük önderimize ne kadar minnet duysak azdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde bir yandan derin bir üzüntüyle, bir yandan da büyük bir sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI

Bakmadan Geçme