Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü'ye kavuştu! Sözleşme detayları, kiralık mı?

İspanya'nın önde gelen takımlarından Atletico Madrid'de forma giyen Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe ile transfer görüşmeleri için İstanbul'a ayak bastı. Havalimanında Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki ve az sayıda taraftar tarafından karşılanan Söyüncü, Fenerbahçe'ye transfer olmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi. Ayrıca Çağlar Söyüncü, dün oynanan Fenerbahçe – MKE Ankaragücü maçını tribünden takip etti.

  • 2452
Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü'ye kavuştu! Sözleşme detayları, kiralık mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fenerbahçe'nin Atletico Madrid'den kadrosuna katmaya hazırlandığı Çağlar Söyüncü, İstanbul'a varışının ardından ilk sözlerini medyaya aktardı. Söyüncü, "Transfer süreci ağır geçti, çok mutluyum. Fenerbahçe taraftarına çok teşekkür ederim. Türk halkı yıllardır arkamdaydı. Ben üzerime düşeni yaptım." şeklinde konuştu.


BEKLENEN MALİYETİ
27 yaşındaki milli oyuncu, İspanyol takımında yıllık 3 milyon euro kazanırken, Fenerbahçe'den yarım sezon için 1.5 milyon euro alacak. Ayrıca Fenerbahçe, Atletico Madrid'e 2 milyon Euro kiralama bedeli ödeyecek. Önemli bir detay olarak, bu anlaşmada satın alma opsiyonu bulunmuyor.


SÖYÜNCÜ'NÜN KARİYERİ
Çağlar Söyüncü’nün oradaki normal sözleşmesi 2027 yılına kadar devam ediyor. Güncel piyasa değeri 12 milyon euro olan Türk oyuncu için bugüne kadar toplamda 29 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Söyüncü, ayrıca en yüksek piyasa değerine ulaşan Türk futbolcusu konumunda yer alıyor. 2021 yılında 45 milyon euro piyasa değerini bulmuştu. Savunma oyuncusu, son iki sezonda fazla forma şansı bulamadığı için piyasa değerinden 33 milyon euro kaybetti.


23 Mayıs 1996 tarihinde İzmir’de doğan Söyüncü, futbola Menemen Belediyespor ve Bucaspor’da başladı. 2014 yılında ise Altınordu'ya transfer oldu. Daha sonra Almanya'nın Freiburg takımına transfer olan savunma oyuncusu, burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmiş ve 2018 yılında Premier League ekiplerinden Leicester City'ye transfer olmuştu.
 

Bakmadan Geçme