- Haberler
- Asayiş
- Eski eşini 13 gün önce 'mezar yeri alacağım' diyerek tehdit etmişti: 8 yerinden bıçakladı
Eski eşini 13 gün önce 'mezar yeri alacağım' diyerek tehdit etmişti: 8 yerinden bıçakladı
Yaklaşık 10 yıl önce boşandığı eşi Ayşe Katırcı'yı (52) evinde 8 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Arif T. (56), olayın ardından kaçtığı yerde yakalandı. Hastaneye kaldırılan 3 çocuk annesi Katırcı'nın komada olduğu öğrenilirken, Katırcı'nın saldırıdan 13 gün önce eski eşi tarafından, 'Mezar yeri aldım' diyerek ölümle tehdit edildiğini söyleyerek yardım istediği ortaya çıktı.
“Belki yüzüme kezzap atacak, ne yapacağını bilemiyorum”
Eski eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini öne süren Katırcı, "Daha önce bana kefen takımı göndermişti. Şimdi de 'Sana mezarlık alacağım' diyerek tehdit ediyor. Gelip silah çekiyor, bıçak çekiyor. Sürekli tehditler alıyorum. Sürekli psikolojik baskı uyguluyor. 'Seni dışarı çıkamaz hale getireceğim' diyor. Belki yüzüme kezzap atacak, ne yapacağını bilemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Yaşadığı korku nedeniyle evden çıkamadığını anlatan Katırcı, "Evden çıkamıyorum, psikolojim bozuldu. Sürekli şikayetçi oluyorum ama her defasında serbest bırakılıyor. Artık cezai işlem yapılmasını istiyorum. Tek isteğim adalet" diyerek yardım istemişti.
Ev sahibi dehşet anlarını anlattı
Saldırı sırasında evde bulunan 74 yaşındaki Menevşe Boybey, yaşananları anlattı. Boybey, "Evde otururken birden içeri girdi. Elinde bıçakla Ayşe'ye vurmaya başladı. Ben yardım istemek için dışarı kaçtım. Balkondan 'Yardım edin' diye bağırdım. Komşular yardım istedi. Şahıs kaçtı. Ambulans ve polis geldi" dedi.
“Bu kadar ileri gideceğini tahmin etmiyordum”
Ayşe Katırcı'nın 32 yaşındaki kızı Cennet Terkeşli ise annesinin daha önce de babası tarafından defalarca darp edilip tehdit edildiğini söyledi. Terkeşli, "Annemi babam daha önce defalarca darp edip tehdit etti. Ben bu kadar ileri gideceğini tahmin etmiyordum. Ama babam bunu da yaptı. Annem babamdan sürekli şikayetçi oldu ama durum ortada" diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Bakmadan Geçme