Eşini 9 kurşunla öldüren koca ve arkadaşına ağırlaştırılmış müebbet talebi
Antalya'da boşanma aşamasındaki eşi F. Temirhanoğulları'nı (52) 9 kurşunla öldüren S. Temirhanoğulları (48) ile birlikte 'müşterek fail' olarak yargılanan ve tutuklu bulunan F. İnal hakkında mütalaa verildi. Antalya Cumhuriyet Savcılığı, her iki sanık için de kasten ve tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Kadın örgütlerinin takip ettiği dava, 23 Eylül'e ertelendi.

“Kapıdan çıkıp çocuğumu kanlar içinde bırakıp kaçıyorsun”
Anne M. Saçlı ise duruşma sonrası yaptığı açıklamada, sanıkların acı çekmesini isteyerek şöyle konuştu: “Benim çocuğumu dokuz kurşunla yatağında öldürdüler. ‘İsteyerek yapmadım' diyor. Nasıl değil? İki erkeksiniz, ikinizin de silahı var. Yukarıda yatan kadın ne yapabilir? Anahtarı değiştirmişti, site görevlisiydi ama sen kapıyı zorlayarak giriyorsun. Kapıdan çıkıp çocuğumu kanlar içinde bırakıp kaçıyorsun. Bir ay önceden 'Seni öldüreceğim, kendimi de öldüreceğim' diyorsun. Neden kendini öldürmedin?”
Dava, karar duruşması yapılmak üzere 23 Eylül 2025 tarihine ertelendi. Kadın hakları savunucuları, karara güçlü bir şekilde eşlik edeceklerini belirterek kamuoyunu adliye önüne çağırdı.
Bakmadan Geçme





