Eser, gündemi değerlendirdi

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, ilçe teşkilatında yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Eser, 'Türkiye yıllarca sınırın öbür tarafında 'Güvenli Bölgeler oluşturalım mültecileri oralarda iskan edelim, orada barındıralım' önerisinde bulundu ancak destek bulamadı. Sorunlar büyüdü. Astana sürecinde bir takım kararlar alındı fakat tarafların kararlara uymadığını yaşayarak gördük' dedi.

  • 1025
Eser, gündemi değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe teşkilatında ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları, belediye meclisi üyeleri ve partililerin yer aldığı toplantıda basın mensuplarına açıklamada bulunan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, Türkiye’nin etrafında zayıflamasını, tökezlemesini ve dağılmasını bekleyen odakların olduğunu belirtti. 

40 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser açıklamasında, “Bildiğiniz üzere ülkemizin etrafı Türkiye’nin zayıflamasını, tökezlemesini, dağılmasını bekleyen, arzulayan odaklar ile dolu. Ülkemiz 40 yıldır terör ile mücadele ediyor. Biz 40 yıldır terör ile mücadele ederken terör unsurlarını bünyesinde barındıran ülkelerden birisi de Suriye idi. Terör örgütlerine kucak açan bu ülke nihayet kendi sonunu hazırladı. Son 9-10 yıldır iç savaş yaşanıyor. Bu kaos ortamından beslenen DEAŞ, PKK-PYD ve diğer örgütler at koşturmaya başladı. Suriye’de yapılan zulümler, baskılar ve savaş milyonlarca insanı yurdundan etti. Bunların 3,5 milyonundan fazlası Türkiye’ye sığındı. 2 milyondan fazlası da hemen sınırımızın öbür tarafında bekliyor. Beş milyona yakın insana Türkiye elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor. Türkiye yıllarca sınırın öbür tarafında ‘Güvenli Bölgeler oluşturalım mültecileri oralarda iskan edelim, orada barındıralım’ önerisinde bulundu ancak destek bulamadı. Sorunlar büyüdü. Astana sürecinde bir takım kararlar alındı fakat tarafların kararlara uymadığını yaşayarak gördük” ifadelerini kullandı. 

ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
Açıklamasını sürdüren Eser, “Astana süreci dışında başkaca diplomatik kanallar da işletildi. Dönüş maalesef yok. Türkiye topraklarını terörden kurtarmak hem de mülteci akınlarının daha da büyümemesi için önlemler almak zorunda. Bu gaye ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Harekatlarını gerçekleştirdi. Ülkemizin bu operasyonları karşısında Rusya, ABD, İran çözüm için çalışıyormuş gibi göründüler ancak samimi olmadıkları ortaya çıktı. Son olarak İdlib bölgesinde çatışmalar başladı. Orada gözlem noktalarımız var, askerlerimiz var. Türkiye bir yandan sulh yoluyla çözüm beklerken bir yandan da gerekli askeri önlemlerini aldı. Bu süreçte 27 Şubat günü hem de Regaib Kandilinde rejim güçleri askeri konvoyumuza hain saldırıda bulundu. İlk gelen haberlere göre 33 şehit verdik, daha sonra bu sayı 36’ya çıktı. Bir o kadar da yaralılarımız var.Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun, ordumuzu muzaffer kılsın. Türk Milleti her zaman Mehmetçiğimizin yanında olmuştur. Bahar Kalkanı operasyonunda ve bundan sonra da yanında olacaktır. Ülkemizin varlığı, bütünlüğü ve ilelebet yaşaması için her türlü özveriye hazırız. İçinde bulunduğumuz zaman birlik zamanıdır. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Mehmetçiğimize her zaman olduğu gibi güçlü destek verelim. Bu arada şehitlerimizin ruhu, yaralı askerlerimizin şifa bulması ve Mehmetçiklerimize destek için cuma günü Yeni Camii önünde lokma döktüreceğiz. Tüm kardeşlerimizi bekliyoruz.  Bu arada önümüzdeki 8 Mart Pazar, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle analarımız, bacılarımız olan tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutlarım. Allah birliğimizi, beraberliğimiz daim etsin” dedi. 
 

Bakmadan Geçme