Erdoğan: 'Biz iktidarda olduğumuz sürece faizi yükseltmeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Enflasyon meselesini bu yılsonuna kadar kontrol altına alıp, önümüzdeki yıl da tamamen çözeceğiz.

  • 283
Erdoğan: 'Biz iktidarda olduğumuz sürece faizi yükseltmeyeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez, faiz devamlı düşecektir. Göreceksiniz enflasyon da faizle birlikte düşecek" dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm projeleri anahtar teslim ve temel atma töreninde konuştu. Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, bayram namazını Ayasofya'da kıldığını, ardından restorasyon çalışmaları tamamlanan Sultanahmet Camii'nin yeniden ibate açıldığını söyledi. Dün Filyos'ta Karadeniz gazının devreye alınmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıl boyunca mutfak ve ocaklarda kullanılan gazın ücretsiz olacağını hatırlattı.

"Göreceksiniz enflasyon da faizle birlikte düşecek"

Enflasyon konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyonunun yükselmesinde, fiyat artışlarında birilerinin aç gözlülüğünün, alçaklığının payı varsa bunun da peşine düşeriz. Nitekim ilgili tüm kurumlara verdiğimiz açık talimat var. Vatandaşın ekmeğine göz dikenin gözünün yaşına bakmayacaksınız. Enflasyon meselesini de bu yılsonuna kadar kontrol altına alıp, önümüzdeki yıl da tamamen çözeceğiz. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez, faiz devamlı düşecektir. Amerika'da faiz yükselebilir. Göreceksiniz enflasyon da faizle birlikte düşecek. Türkiye Yüzyılı gibi vizyonu 3-5 karaborsacının hırsına teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme