ENSO INN HOTEL HİZMETE AÇILDI BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTI DA BİRARAYA GELDİ

Fethiye Kayaköy de Enso Inn Hotel ve Enso Garden Restoranı hizmete açılmıştır. Enso, Zen Budizmi felsefesine göre kutsal bir sembol olan, birliktelik ve aydınlanma çemberi, uyumu, kendine güveni, dengeyi ve devamlılığı ifade etmektedir.

  • 4573
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ENSO INN HOTEL HİZMETE AÇILDI BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTI DA BİRARAYA GELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayaköy’ün tarihi ve doğal yapısına uygun dizayn edilmiş olan Enso Inn Hotel misafirlerini ağırlamaya başladı. Otel ve restoran, Fethiye’nin Kayaköy veya eski adıyla Levissi mahallesi içerisinde 38 dönüm arazi üzerinde kuruludur ve 3 ana blok içerisinde 37 oda ve 15 bungalov olmak üzere toplamda 52 oda ile hizmet vermektedir. Odaların bir kısmına evcil hayvan kabul edilmekte olup, istek üzerine bungalovlara tekerlekli sandalye için rampa kurulabilmektedir. Enso Garden Restaurant tamamı ile orijinal ağaç işçiliği üzerine tasarlanmıştır. 200 kişilik kapalı alana ve 100 kişilik açık alana sahip olan Enso Garden, Akdeniz Mutfağıyla yöresel yemeklerin ve geleneksel mezelerin buluşma noktasıdır. Büyük havuz, çoçuk havuzu ve bar çevresini kaplayan havuzla birlikte 3 havuz mevcuttur. Enso Bar, 50 kişilik bir kapasiteye sahiptir ve canlı performanslar dinleyip özgün kokteyllerin içebileceği rahatlama alanıdır.
Enso Inn Hotel ve Enso Garden Restoranı "hayal-köy"  Kayaköy’e sadece yürüme mesafesindedir. Yamaca doğru biri diğerinin önünü kapatmayacak şekilde saygıyla dizilmiş 3500'e yakın evden oluşan bu köy eski bir Rum yerleşimiydi. 1922 Yılında mübadele gereğince boşalan evler hüzünlü bir şekilde kapısız, penceresiz bir yalnızlık içinde beklemektedir. Evleri bütünüyle koruma altına alınan bu köyde iki kilise, 14 şapel ( küçük kilise ) bulunmaktaydı. Kayaköy, günümüzde  “Hüzün Turizmi”nin bir örneği olarak şirin kafeleri, restoranları ve dükkanlarıyla ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet vermektedir.
Otel yoga, trekking, atlarla kayaköy turları, doğa fotoğrafçılığı, ekoturizm faaliyetleri, düğün nişan törenleri, konser ve müzik etkinlikleri için uygun olanaklara sahiptir.
Açılış &Genel Müdürlüğünü yurtiçi ve yurtdışında birçok otelin açılışında görev alan 34 yıllık turizm tecrübesine sahip Nurettin İyice yürütmektedir.
BİR TURİZM AKIMI BAŞLATMAK İSTİYORUZ
Bir turizm akımı başlatmak istiyoruz diyen Ensoinn Otel’in Genel Müdürü Nurettin İyice,’’ Görüldüğü gibi etraf meyve ağaçları ile çevrili. 25 tane nar ağacımız var. Yine bir o kadar erik ağaçlarımız var. Bu bölgede yetişen birçok meyve ağacı burada da yetişiyor. Biz bunları topluyoruz. Kendimiz üretebildiklerimizi reçel, marmelat gibi ürünleri üretip konuklarımıza sunmayı planlıyoruz. Arka kısımda bir boş alanımız bulunuyor. Orada da ekolojik tarımla ilgili şartları yerine getirebilirsek bir turizm akımı başlatmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.
BÖLGEYE ÖZEL ÜRÜNLER BURADA BULUNUYOR
Bölgeye özel ürünlerin otelde bulunduğunu ifade eden İyice,’’ Kayaköy Kara İncir’i gibi bu bölgeye özel ürünler de burada bulunuyor. Bilindiği üzere Fethiye Kavunu’da çok ünlüdür. Dolayısıyla zaten burada bir tarım var. Biz sadece bunun marka değerini arttırmak istiyoruz. Burada ki otantik ve antik yapıya uygun çalışmalarımızla kendi yetiştirdiğimiz ürünlerin marka değerini arttırarak tanıtmak istiyoruz. Dolayısıyla bölge halkı da bundan çok memnun olacak. Kendi ürünleri de değer görecek. Çok kısa sürede bölge halkı ile aramızda bir iletişim kurduk. Onlar zaten gelip bizi ziyaret eden ilk kişilerdi. Zaman zaman çarşıya gittiğimizde onlarla selamlaşıyoruz. Bize bilgiler aktarıyorlar. Biz zaten burada ki köylülerden alış veriş yapmaya başladık. İyi bir iletişimimiz var. Özlediğimiz komşuluk ilişkilerini burada yaşıyoruz’’ dedi.
NİTELİKLİ TURİZM AKIMI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Nitelikli turizm akımı kazandırmak istiyoruz diyen İyice,’’Biz her zaman yaptığımız işlerde nitelikli turizm akımı kazandırmak istiyoruz. Önemli olan husus sürdürülebilirlik. Biz bu alanda buraya belki otobüs dolusu turist getiremeyeceğiz ama nitelikli turizm akımını başlatmak istiyoruz. Çalışmalarımız 12 ay turizmine göre yapıyoruz. Bağlantılarımız da uygun olursa ve Antalya, Dalaman üzeri sefer sayıları arttırılırsa neden olmasın. Biz bu yönde ilerlemek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme