Engelli halk ozanının Filistin duyarlılığı herkesi duygulandırdı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde, görme engelli halk ozanı Sadullah Ayyıldız'ın Filistin için okuduğu ağıt herkesi duygulandırdı.

  • 331

Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde, görme engelli halk ozanı Sadullah Ayyıldız'ın Filistin için okuduğu ağıt herkesi duygulandırdı.

Kozan Millet Bahçesi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi. Beyazay Derneği Kozan şube temsilcisi Ahmet Ünal, engelli bireylerin, diğer insanlar tarafından anlaşılmayı beklediğini ifade ederek, "Bizlerin duyguları, hisleri, yaşamlarının aynı olduğunu sizlere anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Beyazay Derneği Genel Merkez yöneticisi Kasım Pamuk ise hükümetin engellilerle ilgili yaptığı çalışmalarla, engelli bireylerin sorunlarının ortadan kalktığına dikkat çekti.
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, programda ilçede engelli bireylerin yaşamlarının kolaylaştırılması üzerine çalışmalar yapıldığını aktardı.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü de ilçede engelli bireylerin sorunlarının çözülmesi ve huzur, refah içinde yaşamaları adına devletin tüm kurumlarının büyük bir hassasiyet ile çalıştığını vurguladı.

Konuşmaların ardından görme engelli halk ozanı Sadullah Ayyıldız sazı ile Âşık Veysel'in türkülerini seslendirirken, Gazze'de yaşananlara duyarsız olmadıklarını da ifade etti. Ayyıldız'ın Gazze'de hayatını kaybedenler için şehitler ağıdı okuması herkesi ağlattı.
Kızı Burcu Köken'in serebral palsili olduğunu aktaran Ayfer Köken de duygu dolu anlar yaşadıklarını belirterek, kızının yürüme azmi ile bugünün daha da anlamlı olduğunu ifade etti.

Programa Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Beyazay Derneği Genel Merkez yöneticisi Kasım Pamuk, Kozan şube temsilcisi Ahmet Ünal, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli bireylerin aileleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme