En ilginç Dernek Faaliyetlerine Başlıyor

Anadolu Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği' adıyla Türkiye'de örgütlenen define avcıları bu dernek altında Fethiye'de de örgütleniyor. 

  • 3396
En ilginç Dernek Faaliyetlerine Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği’ adıyla Türkiye’de örgütlenen define avcıları bu dernek altında Fethiye’de de örgütleniyor.  Bugün akşam  saat 19.00’da Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlenecek. Define avcıları, defineciliğin yasal statülerde yapılmasını istediklerini belirtiyorlar. 

Türkiye kültür varlığı ve arkeolojik sitler açısından dünyanın en zengin ülkelerinin başında geliyor. Ancak büyük kısmı toprak altında olan geçmişin mirası, çoğu yerde arkeolog ve sanat tarihçilerinden önce defineciler tarafından yapılan kaçak kazılarla yağmalanıyor. Defineciler bunun önüne geçmek için dernek kurduklarını açıkladılar. ‘Anadolu Definecileri Eğitim ve Araştırma Derneği’ adıyla örgütlenen define avcıları, yapılan genel kurul toplantısının ardından il il dolaşarak definecileri eğitmeye başladılar. Fethiye Toplantısı ise bugün Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Derneğin kurucu Başkanı Uğur Kulaç’ın define araçları satan bir şirketinin yanı sıra ‘Altının Tılsımı’, ‘İşaretlerin Sırrı ve Define Tılsımlarının Çözümü’ ve ‘Gizemli Mezarlar’ gibi kitapları bulunuyor.

Uğur Kulaç yaptığı açıklama da “Definecilerin kaçakçılık ile bir anılması bizleri rahatsız etmektedir '' ifadelerine yer vererek derneğin kuruluş amaçlarıyla ilgili olarak, “bunun ortadan kalkması ve tarihi eser kaçakçılığının önüne geçilmesi için ruhsatlı kazıların iyileştirilmesi, kolaylaştırılması ve ruhsatlı kazılar sonucunda çıkan eserlerin kültür varlığı statüsüne sokularak paralarının verilmemesi insanları farklı arayışlara itmektedir. Bu eksiklerin giderilmesi ile beraber definecilerin olması gerektiği gibi faaliyetlerine devam etmeleri sağlanmalıdır. Derneğimiz bunu gerçekleştirmek için kurulmuştur. Ayrıca definecilerin farklı etkinlikler ile konferans ve seminerler aracılığıyla eğitilmesi sağlanıp tarihi yapıya kültür varlıklarına zarar vermemeleri öngörülmektedir '' ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme