En düşük emekli maaşı 14000 TL'ye yükselecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklinin beklediği müjde! En düşük emekli maaşı 14000 TL'ye yükselecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği haberi nihayet verdi. Emekli zammı belli oldu. En düşük emekli maaşı 14.000 TL oluyor. Son dakika detayları…

  • 1649
En düşük emekli maaşı 14000 TL'ye yükselecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 milyon emekli vatandaş bir süredir zam haberlerini yakından takip ediyordu. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan %25'lik zam refah payı ve enflasyon dahil şekilde verilince emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Ekim ayında emekliye ara zam beklentisi de verdi fakat 5.000 TL’lik bayram ikramiyesi verilince zam konusu rafa kalktı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milyonlarca emeklinin beklediği güzel haberi az önce duyurdu. Emekliler için yılbaşında okkalı zam geliyor. Yapılacak zam sonrasında SSK ve bağ-kur emeklisinin en düşük maaşı 14.000 tl olacak.

SSK ve bağ-kur emeklisini yakından ilgilendiren yıl sonu enflasyon tahminleri açıklanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan orta vadeli programa göre yıl sonunda enflasyon %65 olarak gerçekleşecek. Bu oranlar üzerinden yavaş yavaş emekli zammı hesaplamaları da başladı. Özellikle en düşük emekli maaşına yapılacak artış çok yüksek olacak. Uzmanların tahmini ise yılbaşından itibaren en düşük emekli maaşının 14.000 TL’ye yükselmesi oldu. Peki emekli Ocak 2024 zammı ne kadar olacak? Emekliye ne kadar zam geliyor?

En düşük emekli maaşı 14000 TL'ye yükselecek

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ BELLİ OLDU
17 milyon emekli vatandaş hükümetin emekli zammı açıklamalarını yakından takip ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu orta vadeli programda yıl sonra enflasyon tahmini %65 olarak açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini ise %67 oldu. Aralık ayının sonunda ocak ayının başında enflasyon bu oranlarda gerçekleşirse emekli ve memura yapılacak zam oranları da hesaplandı.

EMEKLİYE EN AZ %50 ZAM BEKLENİYOR
Merkez bankası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı enflasyon tahminlerinin ardından emekli zammı hesaplamaları da başladı. Yıl sonunda emekliye verilecek zam oranı enflasyona farkı ile en az %37 olacak. Ancak uzun süreden beri Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan %50 zam oranlarını dile getiriyor. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanının yaptığı açıklamalara göre en az %15'te refah payı ile birlikte emekli maaşı zammı %50'ye tamamlanacak.
SSK ve bağ-kur emeklisi böylece yılbaşında %50 oranında artış almış olacak. Hükümet programına temmuz ayında eksik kalan zamları da telafi etmek istiyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 14.000 TL OLACAK
Emekli maaşlarına yılbaşında yapılacak olan zamda en düşük emekli maaşı da unutulmadı. Geçtiğimiz Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 7500 TL’ye yükseltilen en düşük emekli maaşı ocak 2024 zamlı ile birlikte 14.000 TL’ye kadar çıkmış olacak. Böylece bir süredir geçim sıkıntısı çeken emeklinin de cebi bir nebze rahatlayacak.
 

Bakmadan Geçme