Emniyet Kemerinin Önemini Böyle Anlattılar

Fethiye'de emniyet kemerinin önemi öğrencilere simülasyon aracıyla anlatıldı. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait aracın hem tanıtımını yaptılar hem de emniyet kemerinin önemini öğrencilere simülasyonda uygulamalı olarak gösterdiler.

  • 1176
Emniyet Kemerinin Önemini Böyle Anlattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Uğur Mumcu Parkı önünde konuşlandırılan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait simülasyon aracı ile öğrencilere emniyet kemerinin önemi vurgulandı. Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serpil Çalışkan ile İlçe Trafik Denetleme Büro Amiri Mehmet Zeybek kontrolünde öğrenciler simülasyon aracına alınıp, uygulama yaptırıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği simülasyonda araç ters dönünce öğrencilerin korku ve paniği yüzlerine yansıdı. Araçtan çıkan öğrenciler, “Emniyet kemerinin ne kadar yararlı olduğunu gözlemledik. Bundan sonra emniyet kemeri takmadan arabaya binmeyiz” ifadelerini kullandılar. 

Yoğun ilgi çeken uygulamada zaman zaman kahkahalar yükselirken, öğrenciler cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf da çektiler. Yaklaşık 4 saat süren uygulama sırasında 400’e yakın öğrenci ve vatandaş simülasyon uygulamasına katılıp, emniyet kemerinin önemini kavradı. 


 

Bakmadan Geçme