Emekliye 5 Bin TL İkramiye Tüm Detaylar

Emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Maaşlara doğrudan yansıyacak. Resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak' demişti. Emekli ikramiyesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

  • 990
Emekliye 5 Bin TL İkramiye Tüm Detaylar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yaptığı açıklamada, “Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız” demişti.
Kabine Toplantısı,  Beştepe’de Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada emeklilere yönelik müjdeleri sıraladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi şu sözlerle duyurmuştu: “Milletimize verdiğimiz çalışan ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık. Enflasyonun hâlâ yüksek seyretmesinin bizim bu çabalarımızı sekteye uğrattığının farkındayız. Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık.
Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz.”


Kasım Ayında Hesaplarda 
5 bin liralık ödemenin kasım ayının ilk yarısından itibaren hesaplara yatacağını ve bu ödemelerin maliyetinin 61 milyar lirayı aşacağını belirten Erdoğan, “Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile paylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme