EMEKLİ MAAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Tüm Emekli-Sen Genel Merkezi Basın Yayın ve Araştırma Sekreteri Haydar Pınarbaşı tarafından Bahriye Üçok Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.

  • 1066
EMEKLİ MAAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahriye Üçok parkında yapılan basın açıklamasında mevcut emekli maaşlarına tepki gösterildi. Konuyla ilgili Tüm Emekli-Sen Genel Merkezi Basın Yayın ve Araştırma Sekreteri Haydar Pınarbaşı tarafından basın açıklaması yapıldı.
“ÖLÜM SINIRINDA YAŞAYAN 3 MİLYON EMEKLİ VAR DEMEKTİR”
Pınarbaşı yaptığı açıklamada, “Neden buradayız? Neden bu tür çalışmaları yapıyoruz? Bunlar zaten herkes tarafından biliniyor. Bilinen şeylerin en başında gelen, ülkemizdeki ekonomik iflas. Artık ekonomik durumdan çıktık, ekonomik iflas içerisinde yaşıyoruz. Bizler birkaç ay öncesine kadar 13-14 milyona yakın emekli olarak söylüyorduk. Ama artık EYT’lilere de verilen söz tutulursa ki şuan tutulmuş durumda da değil, 16 milyon emeklinin nasıl yaşadığıyla ilgili herkesin bildiği, yaşadığı durumu gözler önüne sermeye, mücadelemizi yükseltmeye, yukarıdan ve bir ağızdan belirtilen sefalet zamlarını kabul etmemeye ve insanca yaşamak için sürdürdüğümüz çabamızı yaşatmak için kararlıyız. Bize şimdi birkaç kalemde, imza kampanyamızda belirttiğimiz şeylerde çok önemli olan durumları hepimiz görüyoruz, yaşıyoruz. Neydi bu yaşadığımız şeyler? En başında asgari ücretin ülkemizde çalışanların yüzde 57’sinin asgari ücret aldığı, asgari ücretin temel ücret olduğu bir ekonomik durum yaşıyoruz. Asgari ücret dediğiniz ücretle asgari yaşam yaşanır. Yani temel ihtiyaçlarınızı zorlukla karşılayacak durumda olursunuz. Biz ülkemizde asgari ücretle en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz duruma geldik. Birkaç ay öncesine kadar temel ihtiyaç maddelerinde biz tabi ki yine zorlanıyorduk ama bu kadarı hiçbir dönemde olmamıştı. Şimdi bakıyoruz asgari ücreti seçim yaklaşıyor diye 8 bin 506 liraya çıkardılar.  Birkaç yıl öncesi, 3 yıl öncesine kadar en düşük emekli aylığı alanların sayısı 1 milyon kişi kadardı. Şimdi asgari ücrete yapılan zamla birlikte emeklilerin en düşük emekli aylığı geçtiğimiz ay içerisinde, seçim sebebiyle ve karşılığı olmaksızın 5 bin 500 liraya çıkarıldı. 5 bin 500 lira alan emekli sayısı 3 milyonu geçti. Bu ne demek? Asgari ücretin de yarısında, asgari sınırın altında, ölüm sınırında yaşayan 3 milyon emekli var demektir” şeklinde konuştu.

EMEKLİ MAAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Bakmadan Geçme