'Elim, Dilim, Türküm, Muğla'm' Etkinliği

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Milas Şubesi tarafından hazırlanan 'Elim, Dilim, Türküm, Muğla'm' etkinliği 21 Mayıs Pazar günü saat 13.00'de Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

  • 508
'Elim, Dilim, Türküm, Muğla'm' Etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TSD Milas Şubesi, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda “Elim, dilim, türküm, Muğla'm" etkinliği düzenledi.

Recep Panay için yazılan şiir etkinliğe katılanları duygulandırdı

Konuşmaların ardından Milaslı yerel sanatçı Turgut Taş, yareniyle birlikte sahneye çıktı. Konserine başlamadan önce ölümüyle tüm Milaslıları hüzne boğan Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay’ın her etkinlikte şiirlerini okuduğunu söyleyen Taş; bir arkadaşının Recep Panay için bir şiir yazdığını ifade ederek, okuduğu o şiirle salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

TSD Milas Şubesi Başkanı Hüsnü Tevşi, etkinlik için şunları söyledi:

“Şube olarak engelliler için farkındalık çalışmaları yapmak için yola çıktık. Her zaman yaptığımız etkinliğin bir öncekinde daha başarılı olması için çabaladık. Bu süreçte hem Muğla’mızın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekip, işaret diliyle engelliliğe işaret eden Marmaris Kale Kültür Derneği ile böyle güzel bir kültür ve engelli farkındalığı oluşturmak istedik. Hem de tarihi birçok eser ve güzelliğe sahip Muğla'mızda yaşayan engellilerin farkındalığını, kültürümüzle harmanlamaya çalıştık” 

    

İşaret dili çocuk korosu işitme engelliler için yöresel şarkılar seslendirdi

Marmaris Kale Kültür Derneği Marmaris Evrenpaşa Ortaokulu işaret dili çocuk Korosu sahneye çıkarak, yöresel eserleri işaret diliyle işitme engelliler özelinde tüm engelliler için seslendirdi.

Program sanatçılara ve emeği geçenlere çiçek takdimiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme