ELEKTRİK KESİNTİLERİ İSYAN ETTİRDİ…

Fethiye'nin yaz-kış önemli turistlik yerlerinden biri olan Çalış'ta 16 saattir elektriğin olmaması vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşların evlerinde 16 saattir elektriğin olmamasından kaynaklı buzdolaplarında bulunan gıdalar bozulurken, bölgedeki otelci ve işletmecilerde ciddi oranda zarara uğradıklarını ifade ettiler.

  • 2943
ELEKTRİK KESİNTİLERİ İSYAN ETTİRDİ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin yaz-kış önemli turistlik yerlerinden biri olan Çalış’ta 16 saattir elektriğin olmaması vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşların evlerinde 16 saattir elektriğin olmamasından kaynaklı buzdolaplarında bulunan gıdalar bozulurken, bölgedeki otelci ve işletmecilerde ciddi oranda zarara uğradıklarını ifade ettiler.

Fethiye ve bölgede önceki gece etkili olan fırtına elektrik kesintilerine de neden oldu. Fethiye’de birçok mahallede elektrik kesintileri 16 saati geçince vatandaşlar isyan etti. Kesintiler ile ilgili bilgi almak isteyen Çalış’ın Foça Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, yetkililerden tatmin edici cevap alamayınca ÇALIŞ-DER Başkanı Mete Ay’ın telefonunu sık sık aradılar. Kendisinin de Çalış’ta bir oteli olduğunu ve elektrik kesintisinden kaynaklı zararının olduğunu ifade eden Mete Ay, “Tabi ki elektriği para ile alacağız ama en azından verdiğimiz paranın karşılığını bugünde alabilmeliyiz” diye konuştu.

Özellikle Çalış bölgesinde çok sık bir şekilde gerçekleştiği ifade edilen elektrik kesintileriyle ilgili Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ile Çalış Kerimoğlu Yörük Müzesi ve Sosyal tesisleri yöneticileri tarafından açıklamada bulunuldu.

“15-16 SAATTİR ELEKTRİK YOK”

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Dün Fethiye’de ciddi bir rüzgar ve fırtına yaşadık. Dün gece saat 23.00’da elektriğimiz gitti, üzerinden 16 saat geçmesine rağmen elektrikler hala gelmedi. Bazı bölgelerde var elektrik var ama 3-4 tane otelin olduğu, 75 tane dairenin olduğu yerde maalesef hala elektrik yok. Benim telefonlarım sabahtan beri susmuyor. Herkes, ‘Bu kadar para ödüyoruz ama görevlerini yapmıyorlar’ diye konuşuyorlar. Hem yapılan işten para alan bir kurumun 16-17 saat bir bölgeyi elektriksiz bırakması 21. Yüzyılda bir mantığı yok. Sorunlu, problemli havaların olduğu zamanlarda risk analizlerinin iyi yapılıyor olması gerekiyor, destek alınması gerekiyor. Bizi böyle mağdur etmemeleri gerekiyor. Yaklaşık 25 tane otelin şuanda jeneratörleri çalışıyor. Tek sebebi de su basmasın. Jeneratörler bir durursa Çalış’ı tekrar su basar. Zarar inanılmaz olur. 75 tane dairenin olduğu sitede dolaplarda ne var ne yok hepsi gitti. Bu sene kapalı olan otellerde bile 6 bin lira elektrik faturası ödüyoruz. Tabi ki elektriği para ile alacağız ama en azından verdiğimiz paranın karşılığını bugünde alabilmeliyiz.  Turisttik bir bölgede açık olan otellerimiz var. 16 saat elektriğin gitmesi ne demek? Yazıklar olsun” diye konuştu.

“SORUNUNUN CEVABINI ALAMIYORUZ”

Mete Ay, yetkililerin ‘bilmiyoruz’ dediklerini öne sürerek, “İletişim çağındayız. Bu çağda  bilinmezlik çok kötü bir şey. Sorununun cevabını alamıyoruz. Benim gibi sorunun cevabını alamayan 2-3 bin kişi  var. Ne zaman geleceğini bilmediğimiz bir ortam var. Bu böyle devam etmez. Parasını ödediğimiz şeyin hizmetini almak istiyoruz” dedi.

Çalış Kerimoğlu Yörük Müzesi ve Sosyal tesisleri yöneticisi ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği başkanı İsmail Uzunoğlu’da açıklamasında “Çalış’ta  ben bu sıkıntıyı sürekli yaşıyorum. Yazın ortasında bakım olacak diye 7-8 saat elektriği kestiler. Neredeyse her hafta elektrik kesiliyor. Burası Türkiye’nin ilk Yörük köy müzesi. Burada aylık 20 milyar kira ödüyoruz. Ayrıca 20’yi gecik sigortalı çalışanımız var, istihdam sağlıyoruz. Geçen ay toplamda 5 buçuk bin lira elektrik faturası ödedim. Biz bu kadar size para ödüyorsak Bizim yaşadığımız mağduriyet nedir? Bir insan 16 saat elektriksiz kalabilir mi? Buradan hükümetimize sesleniyorum. Bu işe bir el atsınlar, bizlerin sorununu çözsünler” şeklinde konuştu.

“AFRİKA’DAKİ UGANDA CUMHURİYETİNİ GEÇTİK”

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Mahmut Çakır’da açıklamasında “Yetkililere 10 defa telefon ettim. Bana elektriğin ne zaman geleceğini söyle ben de ona göre tedbirimi alayım. Afrika’daki Uganda Cumhuriyetini geçtik. 30 senedir ilk defa 15 saat elektriğin gittiğine şahit olduk” dedi.

Çalış plajının Şat burnu kısmında plajın niçin kazıldığını soruyoruz,  onu bile bilen yok, Plaja elektrik hattı mı döşenecek, burası ÖÇK ve Caretta bölgesi diyen Mahmut Çakır; yetkililerin bu işe el atmalarını istedi.  Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ile Çalış Kerimoğlu Yörük Müzesi ve Sosyal tesisleri yöneticilerinin yapmış oldukları açıklamaya Foça Mahallesi muhtarı İlker Can’da destek verdi.

 

Bakmadan Geçme