Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 4 Nolu Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, zincir mağazaların elektrikli ve elektronik dayanaklı tüketim mallarını satması ile Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu gündeme geldi. Zincir mağaza ve otopark sorunu konularında göreve geldikleri ilk günden bu yana kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirterek üyelere seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 'Sizde, bizimle birlikte tüm platformlarda bu sorunu dile getirin, hep birlikte hareket edelim ve sorunların çözümü konusunda geniş bir kamuoyu yaratalım.' dedi.

  • 478
Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu sektör sorunlarını konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 29 meslek grubu üyesi katıldı. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, sayıları hızla artan ve elektrikli, elektronik dayanıklı tüketim mallarının satışını yapan zincir mağazalar gündemin ilk sırasında yer aldı. Mağaza sayılarının azaltılması gerektiğini belirten üyeler, Fethiye ilçe merkezindeki otopark sorunu nedeniyle müşteri kaybı yaşadıklarını kaydetti. Otopark sorunun Fethiye ve Muğla Büyükşehir Belediyesi nezdinde sürekli gündemde tutulmasını isteyen meslek grubu üyeleri, ilçe merkezindeki banka ve resmi kurum çalışanlarının da toplu taşımaya yönlendirilmesi konusunda çalışmalar yapılmasını istedi. Asgari ücret konusunda görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, çalışanlara verilen asgari ücretin arttırılmasının sorun teşkil etmediği ancak üzerine eklenen vergi ve primlerle işverenin sırtındaki yükün giderek arttığı vurgulandı.  

Başkan Çıralı, “Birlikte hareket edelim, geniş kamuoyu oluşturalım.”

Talep ve görüşlerin not alındığını ilgili kurumlara en hızlı şekilde yazılı ve sözlü olarak iletileceğini anlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, zincir mağaza ve otopark sorunu konularında ise göreve geldikleri ilk günden bu yana kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Başkan Çıralı, otopark sorunun çözümü için rapor hazırlatarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne sunduklarını kaydetti. Şehir merkezindeki okul bahçelerinin araçlara açılması yönündeki taleplerine ise Fethiye Kaymakamlığı’ndan olumlu yanıt alamadıklarını vurgulayan Başkan Çıralı, FTSO’nun bu konularda icracı değil, ricacı kurum olduğunu bir kez daha hatırlattı. Tüm taleplerin kayıt altına alındığını sözlerine ekleyen Başkan Çıralı, “Bu konularda elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Üyelerimizden gelen bir talebi ilgili bakanlıklardan başlayarak, yereldeki kurumlara kadar iletiyoruz. Ayrıca ikili görüşmelerle sorunların çözümü konusunda çaba gösteriyoruz. Otopark ve zincir mağazalar konusunda bizim de üyelerimizden beklentilerimiz var. Lütfen sizde, bizimle birlikte tüm platformlarda bu sorunu dile getirin, hep birlikte hareket edelim ve sorunların çözümü konusunda geniş bir kamuoyu yaratalım.” dedi.        

Bakmadan Geçme