Eğlencenin adresi Zilly'e büyük iftira

Tarihi Paspatur Çarşısı'nda bulunan ve eğlence denince ilk akla gelen işletmelerden biri olan Fethiye'nin saygın mekânlarından olan Zilly adlı işletme ve işletmecisi Pasha Haktan Koç'a sosyal medya üzerinden habercilik yaptığını sanan bir haber sitesinde yapılan haberle iftira atıldı.

  • 7445
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Eğlencenin adresi Zilly'e büyük iftira
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medya’da Muğla Haberleri isimli sayfada “Fethiye'de barda sahte içki satışı. Fethiye Paspatur Mevkii’nde Kulüp işletmesi yapılan Zilli isimli mekanda 2 öğrencinin eğlence sonrası görme yetisini kaybetmesi üzerine baskın yapılan mekanda 500 litreye yakın sahte metil alkol ele geçirildi. İnsanların sağlığını hiçe sayan Mekan işletmesini yapan H.K (Pasha) isimli kişi hakkında yasal işlem başlatıldı” şeklinde bir haber yayınlandı.
Yapılan araştırmalar sonucunda savcılık ya da emniyet güçleri tarafından bu tür bir baskının yapılmadığı bilgisine ulaşılırken, hastane kayıtlarında da sahte alkol nedeni ile herhangi bir kayıt olmadığı ifade edildi.
Yapılan bu yalan haber sonrasında Zilly adlı işletmenin sahibi Pasha Haktan Koç gerekli makamlara hakkında yalan haber yapıldığı ile ilgili suç duyurunda bulundu.Eğlencenin adresi Zilly'e büyük iftira
“HİÇBİR RESMİ MAKAMDA BÖYLE BİR KAYIT YOK”
Fethiye’nin eğlence sektöründe tanıtımı adına birçok başarılı işe imza atan ve Tarihi Paspatur Çarşısı’nın daha canlı hale gelmesi adına çalışmalar yapan Pasha Haktan Koç yaptığı açıklamada “Zilly Fethiye işletmesi olarak bizler Türkiye çapında bir markanın temsilciyiz. Dün akşam sosyal medyada sözüm ona Facebook’ta habercilik yapan “Muğla Haberleri” isimli sayfa tarafından işletmemiz hakkında asılsız ve karalama amaçlı bir haber yayınlandı. Fethiye Emniyeti İlçe Narkotik Şube, kaçakçılık şubelerinde veya Fethiye İlçe Adliyesi Savcılık Makamı’nda herhangi bir resmî kaydı olmayan dayanaksız, tamamen uydurma bir haber ile hem işletme hem de şahsi ismim kullanılarak özellikle cinsel kimliğim üzerinden itibarsızlaştırmak, küçük düşürmek ve hakaret kastı içererek servis edilen  2 öğrencinin sahte alkol satışı yüzünden görme yetisini kaybettiği şeklinde kamuoyu yanlış yönlendirilmeye ve şahsıma yönelik bir linç kampanyası başlatılmaya çalışılmıştır. Kaldı ki bu 2 öğrenci isim, soy isim ve bilgeleri, kati sağlık raporları dahi belirtilmemiştir” dedi. 
“BU PAYLAŞIM HABER NİTELİĞİNDEN ÇOK, BİR KARALAMA EYLEMİDİR”
Konudan haberdar olduğu andan itibaren sayfa yönetimi ile iletişim kurma çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade eden Pasha Haktan Koç “Yapılan asılsız haberin altına yazılan yorumlarda haber dayanağının ne olduğu, resmî her hangi bir belge ve benzeri olup olmadığı şeklinde sorular sayfa yöneticisi dakikalar içinde silindi. Ancak gönderi altında sadece Zilly Fethiye ve şahsıma, nefret söylemi ve eleştiri içeren yorumlar kasıtlı bir şekilde silinmedi. Buda gösteriyor ki,bu paylaşım haber niteliğinden çok, bir karalama eylemidir. Bunca işletme varken böyle karalama amaçlı bir haberin yapılması da sektördeki başarımızın belgesi olarak kayıtlara geçmiştir” diye konuştu.
“EĞLENCE SEKTÖRÜ OLARAK HÜKÜMET NEZDİNDE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ”
Eğlence sektöründe devam eden müzik yasağı ile ilgili olarak ta açıklama yapan Pasha Haktan Koç “Eğlence sektörü olarak, pandemi sebebi ile 2 yılı aşkın süredir var olma çabası gösteriyoruz. Tüm pandemi önlemlerinin kaldırıldığı bu süreçte müzik saat kısıtlaması yüzünden kısıtlı sürede istihdam yaratarak milli ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Üzülerek belirtmek isterim ki eğlence sektörü olarak hükümet nezdinde üvey evlat muamelesi görüyoruz. Eğlence sektörü işletmecileri ve çalışmaları adına müzik saat sınırlamasının kaldırılmasını temenni ediyor ve sabır diliyorum. Zilly Fethiye Ailesi olarak saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme