Dünya İnsan Hakları Günü Mesajlarla Kutlanıyor

BM Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul etmesi, insan haklarının uluslararası düzeyde korunmasına yönelik önemli ilk adımı olması nedeniyle, 10 Aralık tarihi bütün dünya ülkelerinde 'İnsan Hakları Günü' olarak kutlanmaktadır. Evrensel olan bu günü kutlamak isteyen vatandaşlar, İnsan Hakları Günü mesajlarını sosyal medya hesaplarından dile getiriyor.

  • 664

İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan gündür. Dünya Savaşı'ndan sonra dünyadaki devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleştiler. İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948'de hazırlandı ve 10 Aralık 1948'de Genel Kurulun Paris'te yapılan oturumunda kabul edildi. Oturumda, 6 sosyalist ülke bu ilkelerin bazılarının "Burjuva sınıfından olan insanların sınıf çıkarını koruduğu ve işçi sınıfının egemen sınıflarla uzlaşmak zorunda bırakacağı" gerekçesiyle çekimser kaldı. Bildiri, bu çekimser ülkeler ile Suudi Arabistan ve Güney Afrika Birliği dışında kalan ülkelerin oylarıyla kabul edildi. 

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJLARI

"Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "İnsan hakları uygar yaşamın temeli, çağımızın en üst değeridir” sözünde vurguladığı gibi insan haklarının her alanda ön planda tutulması temennisiyle İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 75.yılını kutluyor, eşit yaşam süreceğimiz, adil bir dünya diliyorum."

"İnsan hakları, Türk milletinin temel değerlerinden biridir. Her bir bireyin eşit, özgür ve onurlu bir yaşam hakkına saygı göstermeliyiz.
Dünya insan hakları günü kutlu olsun."

"Her birey özgür, eşit ve insancıl bir yaşamı hak eder. Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun!

"İnsan hakları, çeşitliliğin ve özgürlüğün gücünü kutlamaktır!​ Birlikte daha güçlüyüz."

"Her bireyin özgürlük, eşitlik ve barış içinde yaşaması için #DünyaİnsanHaklarıGünü kutlu olsun."

"Tüm insanlar özgür, değer ve hak bakımından eşit olarak doğarlar! Dünya İnsan Hakları Günü Kutlu Olsun!"

Bakmadan Geçme