Dünya Gümrük günü Fethiye'de de kutlandı

26 Ocak Dünya Gümrük Günü tüm dünyada olduğu gibi Fethiye'de de kutlandı. Fethiye Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

  • 1070
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dünya Gümrük günü Fethiye'de de kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törende Fethiye Gümrük Müdürü Bülent Kınalı ve gümrük personeli tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 
Haber
Fethiye Gümrük Müdürü Bülent Kınalı törende yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin de aralarında bulunduğu toplam 180 ülkenin ‘Gümrük İşbirliği Konseyi Sözleşmesi’ adı altında 1950 yılında toplanmış ve yine o yılda sözleşme imzalanmıştır. Alınan konsey 17 Avrupa ülkesinin katılımıyla Belçika’nın başkenti Brüksel’de, ilk toplantısını 26 Ocak 1953 yılında yapmıştır. Uluslararası ticaretin neredeyse tamamını kapsayan 180 ülkenin bir arada olduğu bu örgüt 1994 yılında toplanarak adını Dünya Gümrük Günü olarak kararlaştırmıştır. O günden bu yana da 26 Ocak Dünya Gümrük Günü tüm dünyada kutlanmaktadır” dedi. 
Haber
46 ÜLKEYE 120 BİN TON İHRACAT
Dünya Gümrük Örgütü’nün her yıl bir tema belirlediğini ve bu yıl veri kültürünün benimsenerek gümrüklerde veri ekosistemi dönüşümünün arttırılması şeklinde belirlendiğini belirten Kınalı, “Fethiye tarım ve turizmin bir arada olması nedeniyle gümrük faaliyetleri açısından önem arz etmektedir. Bu kapsamda özellikle tarım ürünleri olmak üzere 46 ülkeye yaklaşık 120 bin ton ihracat işlemi gerçekleştirerek 75 milyon dolar civarında katkı sağlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda 26 Ocak Dünya Gümrük Günü daha kapsamlı toplantılar yapmaktaydı. Gerek personelimizin katılımı gerek protokol ve diğer paydaşlarımızın katılımıyla. Ama bildiğiniz gibi dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kısıtlı ve sade bir toplantı yapmaktayız. Umarız önümüzdeki 26 Ocak’ta personelimiz, protokol üyelerimiz, kamu kurum kuruluşları ve diğer paydaşlarımızla birlikte daha coşkulu kutlamalar yapmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.
Haber
KAYMAKAM BALCIOĞLU ZİYARET EDİLDİ
Daha sonra Fethiye Gümrük Müdürü Bülent Kınalı ve Gümrük Müdürlüğü personeli tarafından Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu ziyaret edildi. Ziyarette yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler aktarıldı.
Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu, “Gümrük Günü nedeniyle Fethiye Gümrük Müdürümüz ve ekibini bugün makamda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tabi ki ülkemize bereketin yağdığı, çok özlemle beklediğimiz yağışların da üst seviye olduğu bir günde, böyle mutlu bir ortamda arkadaşlarımızla birlikte, hem teşkilatımızın yapmış olduğu yıllık çalışmalar, hem de Fethiye’mizde bundan böyle çalışmalarımızda nelere önem vereceğiz onları da değerlendirmiş olacağız. Şükürler olsun ülkemiz, son yıllarda ihracatta bilhassa büyük atılımlar kat etmekte. Tabi ki ülkemizin bu tür alışverişini yürüten de gümrük teşkilatımız. Tabi ki dünyayla entegre bir şekilde angaje olup gerekli istihbari faaliyetleri de zamanın da yerine getirip çalışmalarını başarıyla yürütmekteler. Bundan sonra da aynı enerjiyle çalışmalarına devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Arkadaşlarıma sayın müdürümüz olmak üzere tüm ekibe aile efradıyla birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.
HaberHaberHaber

Bakmadan Geçme