DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ

Olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi. Bunun ardından domates üreticileri, getirilen kısıtlamayı protesto etmek için Karaçulha Toptancı Hali'nde bir araya geldiler.

  • 1434
DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı yaşanan fiyat artışları ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sebebiyle 14 Nisan'a kadar domates ihracatının kısıtlanmasına karar verdi. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından dağıtım merkezlerine yollanan tebliğde 'domates fiyatlarında son günlerde yaşanan anormal fiyat artışları ve 11 ili doğrudan etkileyen deprem afeti nedeniyle gıda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla tedbir alınması ihtiyacının doğduğu' belirtildi. Bu durumun ardından domates üreticileri, getirilen kısıtlamayı protesto etmek için Karaçulha Toptancı Hali’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.
“BU OLAYIN BU AYDA YAPILMASI BİZ ÇİFTÇİLERİ TAMAMEN BİTİRMİŞTİR”
Karaçulha Çiftçi Birliği Başkanı Halil Daşar, “Şuanda herkes perişan. Bu olayın bu ayda yapılması biz çiftçileri tamamen bitirmiştir. Şu domatesin fiyatı geçen hafta 20 lira seviyelerindeyken bugün 7-8 lira oldu. Bu durum tüm çiftçiler adına bir felaket. Şuan pazarcıdan çiftçiye kadar herkes mağdur durumda. Bu durumdan derhal vazgeçilmeli ve çiftçilerin önü açılmalıdır” şeklinde konuştu.
“ZOR DURUMDAYIZ”
Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ise, “Halil Başkan’ın söylediği gibi zor durumdayız. Pandemi döneminde gece gündüz çalışan çiftçilerimiz vardı. 11 ilde deprem felaketi yaşandı. Çiftçilerimiz hala ayakta durmaya çalışıyor. Çiftçiler olarak her türlü ihtiyacı karşılamaktayız. Ben dün sabah Muğla’ya giderken bu haberi aldım. Derhal bir toplantı yaptık. Toplantımızda Genel Başkan Şemsi Bayraktar’a ulaşıp konuyu ilettik. 2 saat sonra ise Şemsi Bayraktar bize döndü ve bakan bey ile görüşüp konuyu takip edeceğini bize bildirdi. Bunu burada sizlere bildirmek istiyorum. Biz de bu konunun takipçisiyiz. Bu durumun biran önce son bulmasını istiyoruz” dedi.
DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİDOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ

Bakmadan Geçme