Dikmen: 'Bodrum'un memuru Milas'ta ikamet ediyor'

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen, aday adaylığı çalışmalarını aralıksız yürütürken, farklı konulara dikkat çekmeye devam ediyor.

  • 821
Dikmen: 'Bodrum'un memuru Milas'ta ikamet ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın gözbebeği, turizm cenneti Bodrum’daki kamu görevlilerinin yaşadığı bir soruna dikkat çeken Dikmen; “Bodrum’da kamu görevi yapan tüm görevlilerimiz yüksek kiradan şikayetçiler. Aldıkları düşük maaşlarla bu kiraları ödemeleri mümkün olmayan kamu görevlilerimiz Milas gibi yakın ilçelerde daha düşük bir kira ile ikamet ederek kendince soruna çözüm bulmaya çalışıyor ancak her gün gidiş-geliş yaparak bu kez de ulaşım ücreti ödemek zorunda kalıyor. İktidarımızda bu konuyu etraflıca ele almak ve bu sorunu kalıcı bir çözüme kavuşturmak zorundayız” dedi.

“Turizmde bir dünya markası olan, ülkemizin turizm gelirleri açısından en önemli merkez konumundaki Bodrum, ülkede yaşanan yüksek enflasyona bağlı artışlarla yaşanması zor bir kente dönüştü. Yurttaşlar bir yandan hayat pahalılığıyla mücadele ederken bir yandan da son yıllarda işyeri ve konutlardaki yüksek kira artışlara karşı ne yapacağını şaşırmış durumda. Özellikle kamu görevlisi olarak Bodrum’da çalışan yurttaşlarımız, aldıkları düşük maaşlarla kira; elektrik, su ve diğer zorunlu giderleri karşılamakta zorlanıyor” diyerek Bodrum’daki kamu görevlilerin yaşadığı sorunlara farklı bir yaklaşımda bulunan CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen, bugüne değin pek gündeme gelmeyen soruna dikkat çekti.
“KAMU GÖREVLİLERİ YAŞAMAK İÇİN SÜREKLİ BORÇLANIYOR”
“Doktor, hemşire, öğretmen, polis, asker ve kamunun diğer alanlarındaki personel, son yıllarda farklı bir sorunla karşı karşıyalar. Aldıkları düşük ücretle geçinmekte zorlanan, zorunlu giderlerini bile karşılamayan kamu görevlilerimiz, kira ücretlerinin bir anda yüzde 300’lere varan artışıyla işin içinden çıkamaz hale geldiler.
Başlangıçta ihtiyaçlarını, arkadaş çevrelerinden, ailelerinden veya yakın akrabalarından borç alarak karşılayan kamu görevlisi yurttaşlarımız, bırakın aldıkları borçları geri ödemeyi, her geçen gün borçları daha da kabardı. Çareyi bankalardan kredi çekmekte bulan, bir yandan da kredi kartlarıyla günü kurtarmaya çalışan kamu görevlileri, artan kiraları karşılayamaz duruma geldiler. Bu kez başta Milas olmak üzere, Mumcular, Güvercinlik, Meşelik gibi yerleşim yerlerinde kiralık ev bularak, görevlerini günübirlik gidiş-gelişlerle yapmaya başladılar. Bu seferde farklı sorunlarla karşılaşıyorlar. Kiminin küçük bebeği var, kimin yaşlı ve hasta aile büyükleri… Onlarla ilgili en ufak bir sorunda çalıştıkları kurumdan izin almak zorunda kalıyorlar. Böyle bir durumda hem kamu görevlerini aksatmış oluyorlar, hem de ekonomik anlamda sırtlarına daha büyük bir yük biniyor.
Bugün Bodrum’da görev yapan kamu görevlilerimizin bankalara olan kredi ve kredi kartlarına binlerce liralık borçları var ve aldıkları maaşlarla borçlarından kurtulmaları pek mümkün görünmüyor. Dolayısıyla bu kanayan bir sorun olmaktan çıkarılmalı. Aile bütünlüğünü korumak siyaset üstü bir konu olarak ele alınmalı ve etraflıca değerlendirilmelidir.”
“ÇÖZÜM, TOKİ ELİYLE KAMU LOJMANLARIDIR”
TOKİ’nin aslı görevinin sadece dar gelirli ve yoksul ailelere konut yapmak olmadığına dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen; “TOKİ tarafından Bodrum başta olmak üzere Antalya ve diğer turizm merkezlerindeki kamu görevlileri için de toplu konutlar yapılmalı, onları bu yüksek kiralarla yaşamaya mahkum bırakmamalıyız.
Seçilmem halinde; tarımdan hayvancılığa, eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme kadar her alanda Muğlalı hemşehrilerimin sesi ve sözcüsü olacağım” dedi.
“SORUN ÇÖZÜLMEZ İSE BODRUM’DA SINIF PROBLEMLERİ BAŞLAYACAK”
Özellikle sağlık çalışanları, eğitimciler ve güvenlik güçlerinin düşük maaşlarla çalıştığına dikkat çeken Dikmen; “4 kişilik bir ailenin bu ücretlerle Bodrum’da yaşamaları zaten mucizelere bağlı iken bir de sürekli artan kiralarla baş etmeleri beklenemez. Bir an önce devlet bu soruna el atmalıdır. Aksi durumda gelecek günlerde Bodrum gibi bir turizm cenneti kentte sınıf problemleri ortaya çıkacaktır. Bunun sonucu aile birlikleri bozulacak, kamu düzeni zarar görecek, doğal olarak bundan en fazla zararı bölgedeki yurttaşlarımız görecektir” dedi.
“YERELDE GENÇ FİKİRLER KONUŞACAK BİZ DİNLEYECEĞİZ”
“Gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmak istiyorsak ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük hayali budur. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yol arkadaşları olarak bizler de bu hayali gerçekleştirmek için yola çıktık. Muğla’yı gelecekte gençlere emanet edeceğiz. Bir anlamda genç girişimci platformlarının kurulmasını sağlayarak yarının doktorları, mühendisleri, öğretmenleri, güvenlik güçleri bugün ‘Z Kuşağı’ dediğimiz gelecekte ülkenin gerçek sahipleri olacak gençlerdir. Bunun farkında olacağız. Kısaca yerelde genç fikirler konuşacak biz dinleyeceğiz. Görev verildiği takdirde gençlerden oluşacak bir çalışma ekibi kuracağım” diyen Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen; “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi ve genç cumhuriyeti emanet ettiği gençlere hepimizin güvenmesi gerekiyor” dedi.

Bakmadan Geçme