DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İKİNCİ BİR MAĞDURİYET YAŞAMASIN

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yaklaşık 3 milyon öğrenci,Yine her yıl haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilen 8'nci sınıf öğrencilerinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) en az 1 milyon öğrenci katılacak. Türkiye'yi derinden sarsan  depremden etkilenen öğrencilerin  mağdur olmaması için yetkililerden cevap bekliyoruz.

  • 359
 DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İKİNCİ BİR MAĞDURİYET YAŞAMASIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

-Depremzede öğrenciler için nakil aldırmış olsalar da devam zorunluluğu bulunmuyor. Bu durumda devamsızlık LGS yerleştirme kriterlerinden biri olarak kullanılacak mı? Yoksa pandemi döneminde olduğu gibi devamsızlık kriteri dikkate alınmayacak mı?

-LGS için Ortaokul Başarı Puanı (OBP) nasıl hesaplanacak? 6-7 sınıf tam, 8’nci sınıfın da ilk dönemi mi dikkate alınacak?

-Öğrenciler LGS’de birinci dönemin konu ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ancak okullarda ikinci dönem dersleri işleniyor ve sınavları yapılıyor. Bu sınavlar ne olacak, nasıl kullanılacak?

-Başka illere nakil olan öğrenciler, tercih döneminde kendi illerine döndüklerinde bu öğrencilerin yerel yerleştirme tercihleri nasıl olacak?

-Deprem bölgesinden başka illere nakil aldıran öğrenciler için devam zorunluluğu yok ama peki bu öğrenciler ikinci dönem sınavlarına girmek zorundalar mı? Nakille gelen öğrenciler için bir düzenleme söz konusu mu?

-Renk körü olan çocuklar var. Sınav kitapçıkları renkli, bu çocuklara farklı kitapçık verilecek mi ve bu öğrencilerin rapor almaları gerekiyor mu?

-LGS için de tıpkı YKS’de olduğu gibi öğrencilerin başka illere gönderilmeleri söz konusu olacak mı? Bu öğrencilerin yaşı küçük olduğu için başka illere nasıl gidecekler

- YKS’ye girecek öğrenciler de 12. Sınıfın birinci döneminden sorumlu olacaklar. Bu öğrencilerin Ortaöğretim Başarı Puanları (OBP) hesaplanırken, birinci dönemin notları mı dikkate alınacak?

Bakmadan Geçme