DEPREMZEDE KÖPEKLER SEYDİKEMER'DE TEDAVİ EDİLİYOR

Seydikemer Belediyesi, Hatay'da ciddi bir yıkıma neden olan depremden kurtulan 11 köpeğe sahip çıkarak, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına aldı

  • 521
DEPREMZEDE KÖPEKLER SEYDİKEMER'DE TEDAVİ EDİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli depremler, sadece 11 ildeki insanları değil, aynı zamanda kedi, köpek başta olmak üzere birçok evcil ve sokak hayvanını da olumsuz etkiledi. Depremin olduğu ilk andan itibaren bir yandan deprem felaketinin yaşandığı bölgeye giderek afetzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışan Seydikemer Belediyesi ekipleri, bir yandan da Muğla Valiliği öncülüğünde başlatılan yardım çalışmalarında en ön safta yer aldı. 

Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi iş birliğinde başlatılan yardım kampanyalarına vatandaşlar büyük bir özveriyle karşılık verdi. Deprem bölgesinde evleri yıkılan ve günlerce soğuk havada yaşam mücadelesi veren afetzedelere yardım için cansiperane çalışan Seydikemerliler, gıdadan giyime, ısıtıcıdan hijyen ürünlerine kadar ihtiyaç duyulan her türlü malzemeleri tırlarla afet bölgesine gönderdi.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde de büyük yıkıma neden olan depremden etkilenen vatandaşlara yardım eli uzatan Seydikemer Belediyesi, 11 can dosta da sahip çıkarak, Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına aldı. Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli veteriner Berke Demiröz, “Asrın Felaketinde” on binlerce binanın yerle bir olduğu Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Hayvan Barınağı’ndan gönderilen 11 köpekle tek tek ilgilendi. Temizlenip genel kontrolleri yapılan köpeklerin, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

11 köpeğin bir hafta önce Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildiğini belirten Veteriner Demiröz, hayvanların da depremden etkilendiğini söyledi. Demiröz; “Depremden etkilenen 11 köpek, merkezimizde tedavi altına alındı. Burada ilk olarak sağlık durumlarının iyi olup olmadığını öğrenmek için genel bir taramadan geçirdik. Can dostlarımızda fiziksel olarak bir yara ya da hasar yok ancak maalesef duygusal olarak ister istemez onlarda bu durumdan etkileniyor. Buradaki görevli arkadaşlarımızla 11 köpeğin tedavilerine devam ediyoruz” dedi.
 

BAŞKAN OTGÖZ: “HER CANLI BİZİM İÇİN KIYMETLİ”

Depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen ilk günkü acının devam ettiğini ifade eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilimizi maalesef yerle bir etti. Devletimiz ve milletimiz o kadar güçlü ki tüm imkânlarını depremin yaralarını sarmak için harcıyor. Maalesef binlerce insanımız depremde vefat etti, yaralandı. Deprem, insanımızı olduğu kadar kedi, köpek başta olmak üzere can dostlarımızı da olumsuz etkiledi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden gelen 11 köpeğimiz bunlardan sadece birkaçı... Her canlı bizim için çok kıymetli. Belediye olarak 11 can dostumuza sahip çıktık ve Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Görevli personelimiz 11 köpeğe gerekli ilgiyi ve alakayı gösteriyor” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme