Depremden Sonra Programının Atık Bertarafı Bölümü Yayınlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) YouTube sayfasında 'Depremden Sonra/Atık Bertarafı' adlı program yayınlandı.

  • 425

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin çevre koruma konularında uzman öğretim elemanları Doç. Dr. Çağdaş Gönen ve Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin sayısız insanın ve yapının zarar gördüğü deprem nedeniyle oluşan enkazın ve deprem coğrafyasındaki doğaya ve orada yaşamaya devam eden insanlara minimum zararla nasıl bertaraf edilmesi gerektiğini tartıştı.
Doç. Dr. Çağdaş Gönen, molozların içerisinde kimyasal nitelikte boyalar, izolasyon malzemeleri, yer döşemelerinde kullanılan tutkal malzemeleri gibi tehlikeli olarak nitelendirilen atıkların bulunduğunu, bu atıkların yağmur ve rüzgâr ile birlikte etrafa dağılıp yer altı sularına karışarak tehlike teşkil ettiğini belirtti.
Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin, depremlerin yaşandığı bölgede flora ve fauna anlamında biyolojik çeşitliliğin yüksek olduğunu, bu nedenle bölgenin ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde korunması gerektiği söyledi. Sulak alanların bu noktada önem arz ettiğini, molozların sulak alanlara kesinlikle bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme