- Haberler
- Kültür Sanat
- Denizden Gelen Kadın sergisi Marmaris Kalesi'nde açıldı
Denizden Gelen Kadın sergisi Marmaris Kalesi'nde açıldı
Cumhuriyetin 102. yılına özel hazırlanan sergi Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Marmaris Kalesi'nde açıldı. 2 bin 500 yıllık 'Denizden Gelen Kadın' heykelinin ilk kez sergilendiği Marmaris'te, sergiye heykeli bulan balıkçı da katıldı.

“56. sergimizi açmanın gururunu yaşıyoruz”
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Emlak Dairesi Başkanı Fügen Karaman; "Yüz İki Süreli Müze Sergileri Projesi'nin 56. sergisinde bir aradayız. Proje, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve 19 Şubat 2025'te bakanımız tarafından tanıtılmıştır. Bugüne kadar 30 farklı ilde, 11'i özel müzelerde olmak üzere toplam 55 sergi açıldı. Bu sergilerle Anadolu'nun kültürel mirası, geleneksel ve çağdaş unsurlarla harmanlanarak ziyaretçilere sunuldu. Amacımız, Cumhuriyetimizin 102. yılında bu kültürel mirası gelecek nesillere tanıtmak ve onları geçmişleriyle buluşturmaktır. Bugün Marmaris Müzesi'nde açılan 'Denizden Gelen Kadın' sergisi bu projenin önemli bir ayağını oluşturuyor. Sergide 95 eser yer alıyor, 93'ü ilk kez sergileniyor. Sergiye adını veren 'Leyla' adlı kadın heykeli, 17 Kasım 2020'de Azimililer isimli balıkçı teknesi tarafından Hisarönü Körfezi'nde bulunmuş, müzemize kazandırılmıştır. Heykel laboratuvarımızda restore edilerek sergiye hazır hale getirilmiştir. Emeği geçen tüm kurum çalışanlarına, müze müdürlüğümüze ve laboratuvar ekibine teşekkür ederim" dedi.
“Kazılardaki gelişmeleri heyecanla takip ediyoruz”
Marmaris'in antik kentleri ve tarihi birikimiyle kültürel mirasın önemli bir taşıyıcısı olduğunu ifade eden Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya; "Bizler, turizmin tüm alanlarında iddialı bir şekilde Türk turizmine ve dünya insanlığına katkı sunmaya devam ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültür alanında da önemli icraatlarımızı bu ortamda sergileme imkanı bulduğumuz için memnuniyetimi belirtmek isterim. Marmaris sadece doğasıyla değil, kültürel mirasıyla da geçmişten geleceğe değer taşıyan bir şehir. Marmaris Müzesi dört salonuyla Datça'dan Ula'ya kadar bölgedeki eserleri koruma ve sunma görevini sürdürüyor, bugün beşinci salon da bu katkıyı güçlendirecek. Kastabos, Amos, Kedrai ve Feniks gibi kazılardaki gelişmeleri heyecanla takip ediyoruz. Ticaret odamızın kültürel mirasın korunmasında gösterdiği duyarlılık ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Özellikle bu yeni salonun yapımında odanın ciddi katkısı oldu. Ayrıca Marmaris'te batık eser projeleriyle ilgili yapılan çalışmaları da memnuniyetle takip ediyoruz ve destekliyoruz. Bu yeni eserlerin ilçemize ve gençliğimize katkı sunacağını ümit ediyoruz. 2025 turizm sezonunda ve Cumhuriyetimizin 102. yılında böyle bir atmosferde sizlerle olmaktan mutluyum" dedi.