Demirtaş'tan Fethiye esnafına 'Basit Usul Vergi' açıklaması
1 Ocak 2026'dan itibaren bazı mükelleflerin muhasebe işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasına imkan tanıyan düzenlemeye mali müşavirler itiraz etmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Mutlu Demirtaş, sürecin Odalar Birliği tarafından yakından takip edildiğini ve en geç bir hafta içinde açıklama yapılacağını söyledi.
Devlet tarafından esnaf odalarına verilen defter tutma yetkisi, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin itirazı üzerine yargıya taşındı. 1 Ocak 2026’dan itibaren gerçek usulde vergilendirilecek bazı mükelleflerin muhasebe ve beyan işlemlerinin esnaf odaları tarafından yürütülmesini öngören düzenleme, sektörde tartışmalara neden oldu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Mutlu Demirtaş, sürecin şu anda sekteye uğradığını belirtti. Demirtaş, “Devlet, normal şartlarda odaların iki mali müşavir istihdam ederek esnafın defterlerini tutabilmesine yetki verdi. Ancak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın açtığı dava nedeniyle şu an hiçbir mali müşavir bu göreve yanaşmıyor. Oda olarak defter tutma noktasında fiilen sıkıntı yaşıyoruz” dedi.
Sürecin Odalar Birliği tarafından yakından takip edildiğini vurgulayan Demirtaş, “Bu konuyla ilgili Odalar Birliği nezdinde yapılması gereken tüm çalışmalar yürütülüyor. En geç bir hafta içerisinde kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır. Çünkü ayın 31’i son gün ve esnafımızın mağdur olmaması için sürecin netleşmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
-
fethiye haberleri
-
muhasebe düzenlemesi
-
esnaf odaları
-
defter tutma yetkisi
-
mali müşavirler
-
kamil mutlu demirtaş
Bakmadan Geçme