DEMİRTAŞ, 'MİLAS'IN ÇOCUĞUYUM'

Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Milas İlçe Başkanlığı görevinden istifa edip Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan Süleyman Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için çeşitli açıklamalarda bulundu.

  • 849
DEMİRTAŞ, 'MİLAS'IN ÇOCUĞUYUM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanlığı’na genel merkez tarafından 20 Aralık 2020 tarihinde atanan, kurucu ilçe başkanı olarak yönetimi oluşturduktan sonra Genel Başkan Ali Babacan’ın da katıldığı 5 Mart 2021 tarihindeki 1. Olağan Genel Kurul’da yeniden seçilerek ilçe başkanlığı görevini sürdüren Süleyman Demirtaş, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimlerde, Muğla milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Yaklaşık 3 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Süleyman Demirtaş, ”Milas’ın çocuğuyum” diyerek  14 Mayıs'ta yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için çeşitli açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Muğla Milletvekili aday adayı Süleyman Demirtaş yaptığı açıklamada, ”İsmim Süleyman Demirtaş. Milas İçmeler Mahallesi doğumluyum. 2007 yılından beri kendi ticari hayatımla, kendi ticari işlerimle faaliyet yürütmekteyim. 2020 yılı aralık ayında sayın Genel Başkan Ali Babacan tarafından Deva Partisi’nin Milas kurucu başkanlığı görevine getirildim. 2021 yılı 5 martta sayın Ali Babacan’ın katılımıyla, kurucular kurulumuz ve teşkilatımızın katılımıyla Milas’ta bir ilçe kongresi yaptık. Milas olarak Deva Partisi’nin ilk ilçe kongresini gerçekleştiren ilçe olduk. Bu ilçenin ilçe başkanı olmaktan gurur ve şeref duyuyorum. 
Teşkilatlarımızı kurduk. Yönetimimizi oluşturduk. Üyelerimizi partiye kazandırdık. Çalışmalarımızı aktif hale getirdik. Biz elimizden geldiğince çalışmaya çalıştık. 11 ilçemizde tüm ilçe başkanlarımız görevlerini gerçekleştiriyor. Ben özellikle bu süreçte başta sayın İl Başkanım Emrah Çay olmak üzere, il başkan yardımcılarıma, ilçe başkanlarıma, Milas İlçe Yönetim kuruluma ve üyelerime çok teşekkür ederim. 
Biz bu süreçte teşkilatımızın, üyelerimizin, ilçe başkanlarımızın ve ailemin onayını alarak bu yola çıktık. Allah utandırmasın inşallah.

Demokrasi ve Atılım Partisi Türkiye’de ilk defa seçime girecek. Muğla’da ilk seçimlerde 18 tane aday adayımız var. Bu müthiş bir başarı. Ben tüm aday adayı arkadaşlarıma medeni cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sıralamanın 9 nisanda genel merkez bizleri Ankara’ya mülakata çağırdı. Ege bölgesi yarın mülakata gidecek. Allah izin verirse yarın biz de saat 14.00’de genel merkezimize mülakata gideceğiz. Genel merkezimizin kararına saygılıyız. Partimiz, ülkemiz adına en iyi hizmeti verecek, en iyi koşullarda partimizi iktidara taşıyacak aday için var gücümüzle çalışacağız. Deva Partisi’nin bir bireyi olarak var gücümle çalışacağım.

Mülakatlar sonucunda genel merkezimiz nasıl bir yol izleyecek göreceğiz. Ama bizim bildiğimiz bir şey var; genel merkezimizin ilk seçimlerde yörenin halkından olması öncelik. Teşkilatlarını iyi biliyor olması öncelik koşul. Ben, ailem, eşim, dostum Muğlalıyız. Bu koşulda önemli olan Muğlalı, Milaslı olmak değil bir bütün olmaktır. Biz sırlamada teşkilatımızın desteğini baştan aldık. Yaklaşık 25 gün önceki toplantıda teşkilatımızın ve başkanlarımızın onayını alarak aday adaylığımı açıkladım. Tabi ki takdir yine genel merkezimizin. Çıkacak her sonuca saygılıyız.” Dedi.


 

Bakmadan Geçme