Demirel, '19 Mayıs, milletimize daima güç vermiştir'

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demirel mesajında 'Geçen 101 yılda 19 Mayıs 1919 öneminden ve değerlerinden hiçbir şey kaybetmemiş, aksine zor günlerde TÜRK'ÜN hürriyet ve bağımsızlık aşkının sarsılmaz imanının kalesi olarak milletimize daima güç vermiştir' dedi.

  • 4409
Demirel, '19 Mayıs, milletimize daima güç vermiştir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel kutlama mesajı yayınladı. Demirel, Türk Milletinin ezelden beri hürriyet ve bağımsızlığı bir sembol olarak gördüğüne dikkat çekti. 
Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
 “Dünya Tarihi’nin en Şerefli, en Kahraman milleti olan TÜRK MİLLETİ, ezelden beri Hürriyeti ve Bağımsızlığı sembol olarak görmüş ve hiçbir zaman başka milletlerin himayesi altında yaşamayı kabul etmemiştir. Ya İstiklal ya Ölüm haykırışı bu iradenin nişanesidir.
Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz dava arkadaşlarının böyle bir dönemde Şanlı Türk tarihinden ve şerefli milletimizden aldıkları güçle Samsun’da bağımsızlık ateşini yaktıkları o değerli ve maneviyatı yüksek günün üzerinden 101 yıl geçmiştir. Geçen 101 yılda; 19 Mayıs 1919 öneminden ve değerlerinden hiçbir şey kaybetmemiş, aksine zor günlerde TÜRK’ÜN hürriyet ve bağımsızlık aşkının sarsılmaz imanının kalesi olarak milletimize daima güç vermiştir. 19 Mayıs 1919 TÜRK milletinin yeniden doğduğu bir gündür, 19 Mayıs 1919 TÜRK’E biçilen kefenlerin yırtıldığı gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. İşte 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yükselen bu ses TÜRK’ÜN Kurtuluş Savaşını başlatan bir sestir, dönemin devletlerinin Vatanımız üzerindeki hain hesaplarını boşa çıkaran bir harekâttır, tüm işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil ve şanlı bir direniştir.
Ülkü Ocakları olarak tarihimizin ve milletimizin bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğu çok iyi idrak ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal'in emaneti olan Cumhuriyetin, armağanı olan 19 Mayıs Ruhunun ve anılarının, ideali olan güçlü, büyük ve müreffeh bir Türkiye'nin takipçisi olduğumuzu bildiriyor, Ülkü Ocaklılar olarak Milletimizin, Devletimizin ve Cumhuriyetimizin her daim savunucu olduğumuzu hatırlatıyorum. Milletimizin ve memleketimize odaklanmış şer kaynaklarının, sömürgeciliğin, kültür erozyonunun, bölücülüğün ve her türlü fitne,fesatın dimdik karşısın da olduğumuzu da bu vesile ile bir kez daha beyan ediyorum. İlim ve Bilim ışığında, Türklük şuur ve gururu, İslam ahlak ve fazileti ile donanmış bir gençlik yetiştirme çabamız dün olduğu gibi bugünde artarak devam edecektir. Bu Ülkümüzden hiç bir şartta vazgeçmeyecek,geleceğin Güçlü Türkiye'sini tıpkı kademe kademe yayılan Milli Mücadele Ateşi gibi,nakış nakış işleyeceğiz.Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizlere işaret etmiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesine tıpkı 19 Mayıs Ruhunun iman,inanmışlık ve cesareti ile koşacacağız. Bu duygu ve düşünceler ile; Türk Gençliğinin bayramını en samimi hislerim ile kutluyor, aydınlık bir geleceğin mimarı olan gençlerimize hayat boyu başarılar diliyorum.Başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere , tüm aziz şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnet ile yad ediyorum.”
 

Bakmadan Geçme