Demircioğlu, sendikaya üye olmaya davet etti

3 Kasım 2021 tarihinde kurulan Eğitim Gücü Sendikası hakkında bilgiler paylaşan Muğla İl Temsilcisi Bilgin Demircioğlu, 'Bizim amacımız birilerine hizmet etmek, birilerinin algısını değiştirmek, birilerinin istekleri doğrultusunda iş yapmak değil. Üyelerimizin sıkıntı çektiği alanlarda, eylem kararlarıyla, üyelerimizin hak ve hukuklarıyla hareket ediyoruz' dedi ve eğitimcileri sendikaya üye olmaya davet etti.

Demircioğlu, sendikaya üye olmaya davet etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Gücü Sendikası Muğla İl Temsilcisi Rehberlik ve Psikolojik Danışman Bilgin Demircioğlu, “Biz Eğitim Gücü Sendikası olarak 3 Kasımda sahaya çıkmış bir sendikayız. Türkiye’de an itibariyle 129 tane bu iş kolunda kurulu sendika var. Biz bu 129 sendika içinde apolitik olma iddiasıyla ortaya çıkan ve 3 Kasımdan 2021’den itibaren üye kaydetmeye başlayan bir sendika olarak Türkiye’de 5. sırayı almış bir sendikayız. Kurucumuz ve başkanımız Oğuz Özat’ın da ifade ettiği gibi “Bu nicelik yani sayısal anlamda bir büyüklüğü ifade eder fakat bizim asıl iddiamız nitelik anlamda bir büyüklüktür”. En önemli iddiamız apolitik olmak. Bunun sebebi de Türkiye’de şuan da 1 milyon 200 bin küsur eğitim çalışanımız var ama bunlarda 450 bin civarında insan sendikalı değil. Bu sayılar güncel değil biraz altlı üstlü olabilir zira 2020’nin verileri. Ama bu sayılar bize diyor ki 450 bin tane eğitim çalışanı neden sendikalı değil?” dedi.
Demircioğlu, “Toplu sözleşme ikramiyesine rağmen, sendika üyeliğini reddeden bir eğitim camiasıyla karşı karşıyayız. Sebebi, bu insanların apolitik olma iddiası ya da isteği. Çünkü eğitimin içine siyaset girdiği zaman, herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi, herhangi bir cemaatin uzantısı olduğu zaman bir kurumun tüzel kişiliğin, o üyenin arkasında olma şansı yok. Şuradan, buradan talimatla yürütülen işler bir yere kadar yürüyor ve ben de işin içinde bir eğitim çalışanı olarak sahipsiz kalıyoruz. Eğitim gücü sendikası bu ihtiyaçtan doğmuştur. Şu ana kadar da ihtiyaçtan doğan, daha önce alınmayan, kurulu sendikaların aklına bile gelmeyen konularda aldığımız eylem kararlarıyla üyelerimizin rahat etmesini sağladık. Dedik ki, ‘Bizim amacımız birilerine hizmet etmek, birilerinin algısını değiştirmek, birilerinin istekleri doğrultusunda iş yapmak değil üyelerimizin sıkıntı çektiği alanlarda, eylem kararlarıyla, üyelerimizin hak ve hukuklarıyla hareket ediyoruz’. Hak ve hukuk dedik. Çünkü eylem kararlarımızın öncelikle anayasal düzene, hukuk sistemine, kanunlara ve yönetmeliklere uyması gerekiyor” diye konuştu. Haber
“Hakkımız olduğu halde, başka sendikalar kanalıyla alamadığımız haklarımızı Eğitim Gücü Sen sayesinde kısa zamanda ve eylem kararlarıyla sahaya sürmüş ve almış bulunmaktayız” diyen Bilgin Demircioğlu, “Almaya da devam ediyoruz. Bu açıdan Eğitim Gücü Senli olmak ve bu işi yürütmekten dolayı son derece mutluyuz ve gururluyuz. Bu eylem kararlarımızı incelemeye ve Eğitim Gücü Sendikası çatısı altında toplanıp daha da güçlenmeye ve apolitik olma iddiasıyla kimsenin herhangi bir talimatı olmadan sırf üyelerinin ihtiyaçları için haksızlıklar karşısında dik durmak şartıyla sizleri sendikamıza üye olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme