• Haberler
  • Ekonomi
  • Damacana suya dev zam! Damla, Pınar, Erikli… 2024 Ocak zam

Damacana suya dev zam! Damla, Pınar, Erikli… 2024 Ocak zam

Yeni yılla birlikte zam haberleri gelmeye devam ediyor. Zamlarla birlikte, en temel ihtiyaç olan su tüketimini doğrudan ilgilendirecek bir gelişme yaşandı. İçecek Üreticileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre, 19 litrelik damacana suya yüzde 100 zam yapıldı. Tüketici dernekleri ise damacana suya yapılan zamları protesto etti. 

  • 11776
Damacana suya dev zam! Damla, Pınar, Erikli… 2024 Ocak zam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçecek Üreticileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre, geçtiğimiz yıl aynı dönem 19 litrelik damacana suyun ortalama fiyatı 45 liraydı. Bu fiyat, 2024 Ocak ayında 90 TL'ye çıktı. Son bir yılda damacana suya tam yüzde 100 zam yapılmış oldu.

Damacana suya dev zam! Damla, Pınar, Erikli… 2024 Ocak zam

DAMACANA SUYA YÜZDE 100 ZAM
Zamların gerekçesi olarak, akaryakıt fiyatlarındaki artış, hammadde maliyetlerindeki yükseliş ve döviz kurlarındaki dalgalanma gösteriliyor. Zamlardan en çok etkilenen kesimler ise dar gelirli aileler ve öğrenciler oldu.

Tüketici dernekleri, damacana su zamlarını protesto etti.

Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Başkanı Bülent Deniz, "Damacana su fiyatları son bir yılda yüzde 100'e yakın arttı. Bu zamlar tüketicileri zor durumda bırakıyor. Tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için zamların geri çekilmesi gerekiyor" dedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise, "Damacana su fiyatlarındaki artış, fahiş fiyat uygulamasıdır. Bu artışların geri çekilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Bakmadan Geçme