Dalyan Kanalı'nda Tartışmalar Bitmiyor

Ortaca İlçesi'ne bağlı Dünya'ca ünlü Dalyan Mahallesi'nde Ortaca Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı işbirliği ile yapılmakta olan Dalyan Kanalı Kıyı Kenar Peyzaj çalışmasına bazı yerel medya organları,bazı sivil toplum kuruluşları ,CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan eleştirilerde bulunmuştu.Yapılan eleştirilere Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve DOKTOB(Dalman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur ulusal medyadan cevap verdi.

  • 1181
Dalyan Kanalı'nda Tartışmalar Bitmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortaca Belediyesi tarafından  24 Eylül 2021 günü 43.000 M2 alanda genel altyapı işleri, peyzaj alanları ve sosyal donatıların yapımı ile 7.290 M2 taş döşeme kaplama yapımı için ihaleye çıkarak ardından  Kasım Ayı sonunda çalışmalarına başlanan Dalyan Kanalı Kıyı Kenar Peyzaj çalışması için tartışmalar devam ediyor.Ortaca Belediyesi ve çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği ile Dünyaca ünlü Dalyan Kanalı’nda yapılan kıyı kenar peyzaj çalışmalarını bazı yerel medya organları,bazı sivil toplum kuruluşları ,CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan eleştirilerde bulunmuştu.
CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan Ortaca Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği ile yapılan Dalyan Kanalı Kıyı Kenar Peyzaj çalışmasını  “Burası, yani iş makinalarının vahşice girdiği alan, Türkiye’de bulunan 16 Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden biri, burada ‘Aklıma geldi, istedim oldu’ tarzı belediyecilikle iş yapamazsınız, yapmamalısınız!” diyerek eleştirirken, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ise Ortaca Belediyesi’nin doğa katliamı yaptığını söylemişti.

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve DOKTOB(Dalman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur eleştirilere ulusal medyadan cevap verdi. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve DOKTOB(Dalman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur’un açıklamaları FOX TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı’nda yayınlandı.

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir programda yayınlanan açıklamasında “Mevcut kanalın sınırına hiç dokunmadık, hatta bir metrede geri geldik. Buradaki amacımız
en son öğrendiğim bilgilere göre en son 1982'de burada kıyı çalışması olmuş. 40 yıldan beri
Dalyan'a hiçbir şey yapılmamış. Dalyan'ı cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Biz 
Dalyan'lılara ve gelen misafirlerimize Dalyan'ı bu şekilde  layık görmüyoruz. Çevreci dediğimiz
arkadaşlara da ben üzülüyorum. Gel, bunun bir uzmanı var, bunun bir teknik elemanı var,
bir fikir al bu projemizi bir görün ondan sonra veryansın yapın. Ama hiçbir fikir almadan,
kamuoyunu  yanıltıcı haber vermeleri bana göre etik değil. Biz Dalyan'lılara layık olacak 
şekilde en güzel çevreci doğal malzemeler kullanarak cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz” diyerek yaptıkları çalışmaları eleştirenlere cevap verdi.

DOKTOB(Dalman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur’da  çalışmalar için yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu ifade ederek "Dalyan ve Dalyan kanalı ekosistem bakımından çok hassas dengelere sahip Türkiye'nin ve
Muğla'nın önemli bölgesidir. Buradaki yıllara dayanan birçok yanlış ve rastgele yapılmış
iskelelerden tutun görüntü kirliliği arz eden yapıtlar bulunmaktadır. Bu yapıtların kesinlikle
bir proje dahilinde olması gerekiyordu. Yani revize edilmesi gerekiyordu. Bunu çevre bakanlığımızın bir yıllık proje çalışmasından sonra gerçekten Dalyan için doğasına uygun olarak
çok güzel bir proje yapılmış ve bu projenin uygulaması başlatılmış. Şu anda sökülen iskelelerin
altından çıkan bir çok kanalda kirlilik yapan maddeleri görseniz şaşıracaksınız. O nedenle
bu proje asla ve asla bir Dalyan'ın doğa yapısına mahveden kötü bir proje değil" dedi.
 

Dalyan Kanalı'nda Tartışmalar Bitmiyor
Dalyan Kanalı'nda Tartışmalar Bitmiyor
Dalyan Kanalı'nda Tartışmalar Bitmiyor
Dalyan Kanalı'nda Tartışmalar Bitmiyor
Dalyan Kanalı'nda Tartışmalar Bitmiyor

Bakmadan Geçme