DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) kardeş odası Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile birlikte düzenlediği iş geliştirme programı kapsamında Kuzey Makedonya'dan Fethiye'ye gelen tur operatörleri FTSO'da düzenlenen toplantıda izlenimlerini anlattı. 

  • 1603
DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerinden çok etkilendiklerini aktaran tur operatörleri, gezdikleri konaklama tesislerinin de Kuzey Makendonyalı tatilcilerden büyük rağbet göreceğine inandıklarını belirterek Dalaman-Üsküp uçak seferlerinin başlatılmasının ardından Fethiye ve Seydikemer’e turist akışının başlayacağından emin olduklarını kaydetti. Bölgenin turizm pazarını genişletmek için uzun süredir çalıştıklarını aktaran FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise Balkan çanağından tatilcileri ağırlamak için gerekli tüm altyapıları hazırlayabileceklerinin sözünü verdi.

Kardeş odalar FTSO ve MATTO işbirliğinde Fethiye ve Seydikemer’in tarihi ve doğal güzellikleri ile konaklama tesislerini görmek üzere geçen 29 Kasım’da Kuzey Makedonya’dan bölgeye gelen tur operatörleri, 3 gün süren gezi ve görüşmelerin ardından genel değerlendirme yapmak için FTSO Hizmet Binası’na geldi. MATTO Yönetim Kurulu Üyesi Maksut Karayalçın, MATTO İcra Müdürü Şahbaz Molaliev, Türk Hava Yolları Üsküp Temsilcisi İrfan Şaban, Aurora Tours temsilcisi Andrej Siracevski, ETC Travel temsilcisi Ermir İmami, Fibula Travel Agency temsilcisi Sonja Anachkova Pavloska, Savana Travel temsilcisi Martin Grozdanov ve SAVA Tours temsilcisi Goran Nikolovski, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Kökten, Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kaya ve Genel Sekreter Ezgi Kullukçu tarafından FTSO Meğri Salonu’nda ağırlandı. Yapılan toplantında tur operatörlerinin Fethiye izlenimleri ile geliştirilecek turizm stratejisi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TUR OPERATÖRLERİ, “FETHİYE TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİN YANI SIRA TURİSTİK AKTİVİTELERİYLE FARK YARATIYOR”
Kuzey Makedonya’dan direk uçuş gerçekleştirilen Antalya ve Bodrum’a Kuzey Makedonyalı tatilcilerin yoğun rağbet gösterdiğini belirten tur operatörleri, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra konaklama tesisleriyle ön plana çıkan Fethiye ve Seydikemer’in de rağbet göreceğinden emin olduklarını kaydetti. Kuzey Makedonyalı tatilcilerin ultra lüks otel konseptinden, şehir otellerine kadar geniş bir yelpazede tatil için Antalya ve Bodrum’u tercih ettiğini anlatan operatörler, genel eğilimin ise her şey dâhil otellerine yönelik olduğunu söyledi. Fethiye ve Seydikemer’in birbirine yakın noktalarda birçok gezi rotası ve turistik aktivite barındırmasının da büyük ayrıcalık olduğunu vurgulayan operatörler, tatilcilerinin tüm aktivitelere katılma ve bölgeyi tanıma eğiliminde olduklarını kaydetti. Kuzey Makedonya’da yapılacak tanıtıcı reklamlarında tatilcilerin talebini bu yöne çekmede önemli rol oynayacağını anlatan operatörler, Dalaman-Üsküp uçak seferlerinin başlatılması ile birlikte Kuzey Makedonya’dan Fethiye’ye turist akışının başlayacağından emin olduklarını kaydetti. 

BAŞKAN ÇIRALI, “ÖNCELİĞİMİZ TURİZM”  
Kardeş oda MATTO ile birlikte düzenledikleri iş geliştirme programı kapsamında Kuzey Makedonya’dan tur operatörlerini Fethiye’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Öncelikle bu gezinin organizasyonunda büyük pay sahibi olan MATTO Yönetim Kurulu Üyesi Maksut Karayalçın ve MATTO İcra Müdürü Şahbaz Molaliev’e teşekkürlerimi sunuyorum. 3 gün boyunca ağırladığımız misafirlerimizle, turizme yönelik bilgi alışverişinin ötesinde kültür alışverişinde bulunduk. Kuzey Makedonya tarihi kökleri açısından bizim açımızdan çok önemli bir bölge. Yüzlerce yıllık bağlarımız olan Balkan çanağından tatilcilerimizi muhakkak bölgemizde görmek istiyoruz. Kardeş odamızla geniş bir perspektifte işbirliği yapma hedefimiz var ancak önceliğimiz turizm. Bu bağlamda oldukça verimli bir program gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Gelinen noktada Dalaman-Üsküp uçak seferlerinin başlatılması turizm işbirliğimizde dönüm noktası olacak gibi duruyor. Türk Hava Yolları’ndan yetkilimiz de heyetimiz içinde bulunuyor. Sanırım kendisi de bizden uçak seferlerinin başlatılması için kararlı bir duruş ve planlı bir takvim bekliyor. Bu kararlı duruş biz de var. Takvimi de kısa sürede planlarız.” diye konuştu.
Fethiye ve Seydikemer’in turizm pazarının çeşitlendirilmesini FTSO olarak çok önemsediklerini sözlerine ekleyen Başkan Çıralı, “Uzun süredir bu arayışın içindeyiz. Tüm tatil anlayışlarına yönelik konaklama tesislerimiz ve turizm alt yapımız mevcut. Buraya gelen tatilcilerimizin tarihi ve doğal güzellerimizi beğeneceklerinden eminiz. Şuan tek yapılması gereken Dalaman-Üsküp uçak seferlerinin başlatılması. Bu noktada Türk Hava Yolları ve Dalaman Havalimanı nezdinde gerekli tüm çalışmaları yapacağız.” dedi.   
 

DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 
DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 
DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 
DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 
DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 
DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 

Bakmadan Geçme